TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
'Tanssiriippuvuus' - hyve vai pahe? (Tanssinkaipuu 2011-06-16 14:23)

'Tanssiriippuvuus' - hyve vai pahe?

Tanssinkaipuu
2011-06-16 14:23

Monen mielestä on ehkä itsestään selvää, että päihderiippuvuus ei ole hyväksi, rippuvaiselle itselleen tai hänen läheisilleen, mutta entä 'tanssiriippuvaisuus'?

Onko tanssiriippuvuus - pakonomainen tarve päästä tansseihin, harjoituksiin tms. aina vaan useammin, etsiä tanssin perimmäistä nautintoa, valloittaa aina vaan uusia ihmisiä tanssitaidolla - onko se hyve vai pahe?

Jos on riippuvainen vaikka juoksemisesta, joka viikko 'täytyy päästä lenkille', sitä ei kait yleisesti katsota paheeksi vaan hyveeksi, onhan kyseessä ihmiselle perin juurin hyödyllinen liikunta, mutta entä tanssi?

Tanssikin on hyödyllistä liikuntaa, jossa on myös vahva sosiaalinen ulottuvuus, mutta onko se hyve? Voiko tanssin sosiaalinen ulottuvuus olla pahe, jos se esim. sekoittaa 'tanssiriippuvan' oman perhe-elämän?

Vai onko tanssiriippuvuuden hyveellisyys tai paheellisuus kenties riippuvainen henkilön siviilisäädystä? Hyve sinkuille, pahe varatuille - tai ainakin sellaisille varatuille, jotka potevat 'tautia' ilman puolisoaan?

Kirjoittajan avainsanat: tanssi, riippuvuus

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu