TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Tanssiin haku -vuorohaku -kiitos tuesta (Stefanus 2011-05-05 14:47)

Miten Ruotsissa?

Avanaq
2011-05-06 12:50

Matemaattiset faktat toki näkee silmillään. Et kuitenkaan voi tietää, kuinka moni nainen tai mies on jäänyt tulematta, koska ainoa vaihtoehto on sekahaku. Tanssijoita voisi olla enemmän (tai vähemmän) ja/tai sukupuolijakaumakin erilainen, jos hakusysteemi olisi toisenlainen.

Tunnelma on siis hyvä. Eikö se suomalaisissa tansseissa ole mielestäsi samalla lailla hyvä? Ja ehkä tunnelma on hyvä, koska paikalla olevat ovat hyväksyneet sekahakukäytännön, mutta sitä vieroksuvat eivät ole edes tulleet paikalle? Samalla tavoin Suomessakin naistentansseissa tunnelma on hyvä, koska kaikki tietävät mitä odottaa - vai onko?

... ja jatkuvan sekahaun vuoksi kaikki pääsevät tanssimaan. Kanssakäyminen on luontevaa, ei eriarvoistavaa.

Kaikki nähtävästi pääsevät tanssimaan, mutta tekeekö se kaikki tai edes suurimman osan tyytyväisiksi? Pääsevätkö siis "kaikki" tanssimaan toivomiensa henkilöiden kanssa toivomiaan tansseja? Ja mikä loppujen lopuksi tekee kanssakäymisestä luontevaa: hakutapa, tasainen sukupuolijakauma, suppea tanssivalikoima, ruotsalainen sosiaalinen kulttuuri vai ihan joku muu?

Yksi syy tähän lienee myös se, että periaatteessa aina voi tanssia yksinkertaisesti foksia, jos ei joka toinen rock/bugg (tai gammaldans siellä, missä sitä tanssitaan) miellytä.

Eikös foksi-vaihteohto ole ihan samalla tavalla mahdollista myös Suomessa? Muuten tuo tanssilajivalikoima tuntuu aivan hirveältä :).

Kirjoittajan avainsanat: Ruotsi, hakeminen, tasa-arvo

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu