TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
TASA-ARVO (SeinäKukkanen 2011-05-05 18:44)

TASA-ARVO

Vesku
2011-05-06 11:47

Ehdotus on mielestäni erinomainen ja ehdottomasti kokeilemisen arvoinen!

Tanssiharrastukseni aikana olen päätynyt sellaiseen teoriaan, että suurin yksittäinen selittäjä naisten lukumäärän suuruuteen suhteessa miesten määrään on juurikin viejä/seuraaja rooleissa. Havaintojeni mukaan tanssiharrastuksen alussa vieminen on seuraamista vaikeampaa ja tästä seurauksena viejistä on pulaa.

Jos viejä/seuraaja roolit vaihtuisivat tanssien aikana (esim. juuri hakuvuorojen mukaan) tasoittuisi naisten ja miesten määrä, jos siis teoriani pitää paikkansa.

Muita syitä lukumäärien eroon löytyy esim. että kultturissamme naisilla on suotavampaa/yleisempää harrastaa tanssiliikuntaa yksin ja ryhmässä. Tämä huomioon ottaen olisi oikeastaan loogisempaa, että naiset veisivät enemmän aikaa kuin miehet, jos vientiaikaa ei saada aivan samaksi molemmille.

Tapa, että miehet vievät on jäänne patriarkaarisen (ei tasa-arvoisen) yhteiskunnan ajoilta. Jos naisten hakuajan lisäämistä perustellaan tasa-arvolla, pitäisi samassa keskustelussa olla mukana myös roolien mahdollinen vaihtaminen.

Toki ymmärrän, että käytännön elämässä mahdollinen roolien vaihto koskee tulevia tanssiharrastajia. Ihminen on vain sellainen että pitää kiinni totutuista tavoista, enkä siis näe jo harrastuksen piirissä pystyvän sulattamaan näin suurta muutosta tavoissaan. Varsinkin, kun nykyiset tanssinharrastajat ovat jo harjaantuneet vain joko viemään tai seuraamaan ja siten "toispuoleisia". Uudessa järjestelmässähän olisi luontevaa opetella molemmat roolit yhtä aikaa.

Toki semmoinen mahdollisuus on olemassa, että olen väärässä.

Kirjoittajan avainsanat: vienti, seuraaminen, viejä, seuraaja, miehet, naiset, hakuvuorot, vientivuorot

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu