TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Esakallion megatanssit (Seikkailija 2011-04-26 21:37)

Esakallion megatanssit

Seikkailija
2011-04-26 21:37

Kyllähän sen etukäteen tiesi, mihin muurahaispesään päänsä työnsi, kun ensimmäisenä pääsiäispäivänä Esakalliolle saapui. Viimeksi sain odotella sisäänpääsyä jonossa yhtä pitkään Kisarannan päättäjäistansseihin. Silloin vetonauloina olivat tanssiorkesterit Sinitaivas ja PNP. Nyt oli tiedossa hieman erilainen ilta.

Riku Niemen 25 henkinen orkesteri Jorkalla maustettuna on sellainen musiikillinen elämys, että siitä hyvästä kestääkin "pientä ruuhkaa" (Esakalliolla ei vastaavaa kuulemma ole ollut 30 vuoteen). "Lämppärin" hankinnassakaan ei oltu säästetty, vaan sitä virkaa hoiteli Neljänsuora, jonka ansiosta paikalla oli paljon nuorta väkeä.

Mielestäni lavakulttuuri kaipaa juuri tällaisia iltoja. Tämänkaltaiset erikoisillat saavat ihmiset ensimmäistä kertaa lähtemään lavalle ja osa jää sitten koukkuun ihan vakavastikin harrastuksen syövereihin. Ja muutenkin on terveellistä, että uusia naamoja ilmestyy lavoille.

Oli myös positiivista katsella kahta esiintyvää kokoonpanoa, joista kumpikaan ei ollut leipääntynyt hommaansa. Vaikka Neljänsuoran tyyli ja kappalevalinnat kosiskelevatkin faneja, ei minulla ole mitään valitettavaa heidän musiikistaan. Välillä ne polkat ja masurkat voi jättääkin vinguttamatta. :) Ehkä ihanteellisin yhdistelmä näin aktiivikävijän kannalta toki olisi sellainen, että Neljänsuoran parina olisi jokin perinteinen tanssiorkesteri. Nimittäin Riku Niemen ja Jorma Kääriäisen esitys sisälsi pääasiassa vain nopeita ja hitaita kappaleita vuoron perään. Lattareita, tangoja tai hitaita valsseja ei kuultu.

Itselleni ilta oli harvinaisen sekava niin hakujen, tungoksen kuin oikeastaan kaiken muunkin suhteen. Ilta sisälsi myös 4 minuuttisen, jonka voi laskea yhdeksi hienoimmaksi tansseissa koetuksi hetkeksi. Rikun ja Jorman viimeisenä kappaleena tuli My Way ja kuinka mahtavan kuuloinen se olikaan tuollaisen mahtiorkesterin soittamana! Ja juuri silloin parinani oli sellainen ihanuus, joka pystyy heittäytymään juuri siihen hetkeen joka solullaan. Silloin huomaa kuinka kahdesta tulee yksi ja kaikki muu katoaa. Jokainen vartaloni värähdys välittyy ja saa vastakaikua ja jokainen musiikin intensiteettitason muutos koetaan samalla tavalla. Sellainen yhteys on poikkeuksellista!

Tähtitaivaan alla oli rauhoittavaa matkata takaisin kotiin. Ilta oli onnistunut ja olin saanut kokea taas jotain unohtumatonta. Jotain sellaista mitä ei konsertissa, ei elokuvissa, eikä lätkäpelissä koe...nimittäin toisen ihmisen kosketuksen ja yhteyden!

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu