TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
"Buggiin kuuluva syke"... (Lutukolli 2011-03-30 15:39)

Ei niin hyvä bugg-musiikki

4711
2011-04-04 12:16

Yksitoikkoisuuden peikko vaanii niin Suomen kuin Ruotsinkin lavoilla. Meillä se on epätanssillinen beat, Ruotsissa "nuorisobändien" "buggheavy".

Kuuntelepa: http://www.sannex.nu/ Aika kivaa, eiksjuu?

Mutta auta armoton, miten raskasta ykkös- ja nelosiskuja painottavaa meteliä se käytännössä oli Tukholman Hallundassa perjantaina! Ja samaa iskua buggeilla sekä hitailla. Minulle noista ruotsalaisbändeistä seuraa selkeä tanssiongelma: saan vasemman jalkani kipeäksi, kun en tavallaan ehdi viedä vasemman puolen liikettä loppuun sillä korostuksella. Kun joutuu keskittymään tanssitekniikkaan, menettää nautinnon.

Väliaikamusiikkikaan (puoli tuntia illan puolivälissä, ihanasti tilaa) ei Sannexilla oikein korvannut yksipuolisuutta. Sai sentään vaihtelua ja jaloilleen rentoutusta tanssimalla oikeiksi hitaiksi fokseiksi (ei siis svedufokseiksi) osan valiaikamusiikin hitaista. Väliajan lopuksi tuli levyltä oikein hidas - yes - valssi! Olimme illan vanhimmat ja lienemme ainoat, jotka tunnistivat lajin tai osasivat valssata. Ja hyvin sen teimmekin, oikein jotkut nuoret innostuivat kuvaamaan meitä! "Tack, det var Grande valse", totesi solisti palattuaan taas mikin taa.

Kun lauantai-illaksi suunniteltu svengimakupala Doktor Krall teki oharit, neljän päivän tanssiputken parhaiksi osoittautuivat musiikiltaan kohtalaisen monipuoliset iltapäivätanssit Fruängenissä ja Medborgarplatsenilla.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu