TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Oppinut tanssimaan toisella tyylillä bugg (Ainakiire 2011-02-19 15:39)

Oppinut tanssimaan toisella tyylillä buggia

Ainakiire
2011-02-21 13:24

Molempiin suuntiin, eteen ja taakse sekä paikallaan tallaaminen on tuttua, vaikeus onkin siinä että mies ei joskus anna minkäänlaista vinkkiä liikkeellelähdössä oikeasta suunnasta. Nainen on kuitenkin aina ensimäisen askeleen ottamasa johonkin suuntaan, eikä koskaan paikallaan, vaikka mies olisikin paikallaantallaaja.

Helpottaisi naista, (vaikkakin useimmat naiset ovat hyvin eteviä arvailemaankin mihin suuntaan lähdetään)jos olisi yhtenäiset säännöt aloitukseen (viejillä olisi sama aloitustyyli vaikkakin muuten tanssisivat hyvinkin persoonallisesti veivaten).

Omalla kohdallani voisin päästä tästä arvailijan osasta, joka sitten vaan jatkuu koko tanssin ajan, pahimmassa tapauksessa. Riski on suuri että seuraajan tanssiminen perustuu olettamuksiin tanssin muiltakin osilta eikä yksistään aloituksen osalta.

Keskustelun pohjana oli tuo bugg-sääntö, joka on kirjoitettu että "nainen ottaa ensimäisen askeleen eteen." Pitäisiköhän sitä korjata jotenkin, kun se ei näytä olevankaan, keskustelua seuratessani, ainoa oikea sääntö?

Pitäisi ehkä kirjoittaa näin: Seuraaja (yleensä nainen) ottaa ensimäisen askeleen siihen suuntaan mihin viejä (yleensä mies) käsillänsä ohjatessaan antaa sopivasti voimakkaan työnnön, yleensä vasemmalla kädellään eteen, jolloin seuraaja astuu ensimäisen askeleen taakse.

Miehen askellus on ymmärtääkseni vapaa, eli mies voisi todellisuudessa valita astua mihin suuntaan tahansa, kuitenkin antaen naiselle sen lähtömerkin käden sopivalla työnnöllä. joku kirjoitti "kehon liikkeellä." Sitä on mielestäni vaikea naisen huomata, eli lopulta, vaikkakin mies antaisi vinkin kehollansa, täytyisi naisen kokea se kädessänsä, joka on oikeastaan ainoa todellinen "puhuva" kosketuspinta koko tanssin ajan.

Jos tälläistä selvennettyä yhtenäistä kieltä ei omaksuta, on aloituksessa aina epävarmuutta, joka korostaa mielestäni ei toivottua käyttäytymistä eli oletusarviota, mistä sitten monet väärinkäsitykset voivat alkaa kukkimaan.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu