TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Onko tanssiravintoloiden aika ohi? (Stefanus 2011-02-04 11:19)

Onko tanssiravintoloiden aika ohi?

Nippo
2011-02-16 10:28

Yhtenä synä tanssiravintoloiden vähenemiseen näkisin ravintoloiden muuntautumiskyvyn puutteen. Tanssiravintolat ovat profiloituneet liian voimakkaasti humppapaikoiksi tai "aikuisten bilepaikoiksi" joissa soitetaan 70-80-lukujen Suomi-diskoa. Lattarimusiikin suosiosta huolimatta ei ole ravintoloita, joissa soitettaisin vaihtelevaa latinomusiikkia, vaan lattaripaikat ovat keskittyneet lähes yksinomaa salsamusiikkiin.

Tämä liiallinen profiloituminen voi olla yksi merkittävä syy siihen, että ravintolat eivät löydä riittävän suurta potentiaalista asiakaskuntaa. Lavatanssimusiikin harrastajia ei riitä pitämään tanssiravintolaa pystyssä, koska heistä valtaosa käy mielummin alkoholittomissa lavatansseissa. Bilemusiikin ystäviä ei lavatanssimusiikki kiinnosta, eikä heitämuutenkaan riitä kovin moneen ravintolaan, mikäli SK-ravintoloiden heikosta menestyksestä ainakin pääkaupunkiseudulla voidaan vetää johtopäätöksiä. Salsapaikat vetävät lähinnä salsafanaatikkoja, jotkaeivät yksinään ritä pitämään ravintolaa toiminnassa.

Mielestäni ravintoloiden pitäisi muttua monipuolisemmiksi. Perinteisten humppa-foxi-valssi-tangoravintoloiden aika alkaa auttamattomasti olla ohitse. Jotta saataisin kasvatettua asiakskuntaa pitää tanssiravintoloiden muuttaa musiikkivalikoimaansa. Modernissa musiikissa on vaikka minkä verran kappaleita jotka soveltuvat aivan hyvin tanssittaviksi olematta silti liian vanhanaikaisia. Lattareiden ei tarvitse välttämättä olla aivan oikeaoppisia, sillä monet lattaridiskokappaleet ovat aivan tanssittavia (kuten JLo, ruben Gomez, Ricky Martin jne). Musiikki voi aivan hyvin muuttua illan mittaan. Usein innokkaat tanssijat tulevat melko alkuillasta, kun taas puolenyön lähestyessä asiakaskunta muuttuu, ja silloin voi myös musiikki muuttua enemmän loppuillan asiakaita miellyttäväksi mutta silti tanssittavaksi musiikiksi.

Toinen keino tanssiravintoloiden kannattavuuden lisäämiseksi on yhtyeiden valinta. YHtyeiden ei tarvitse olla kalliita huippuyhtyeitä. Kun ihmiset tottuvat käymään jossakin ravintolassa ei yhtye välttämättä vaikuta päätökseen yhtä paljoa kuin lavatansseissa. Lavatanssiyhtyeiden , etenkään tunnetuimpien,musiikki ei useinkaan ole kovin monipuolista eikä modernia. Monet tuntemattomammat yhtyeet soittavat paljon monipuolisempaa musiikkia. Useinhan on huomattu, että kun yhtye tulee tunnetuksi jollakin hitillä/musiikkityylillä, alkaa yhtye muuttaa ohjelmistoaan tähän tyyliin. Hyvä taukomusiikin soittaja voi helposti paikata yhtyeen musiikkivalikoimassa olevat puutteet.

JOtenkin tuntuu, että tanssiravintoloiden johtoon on pesiytynyt henkilöitä, jotka eivät itse ole juurikaan kiinnostuneita tanssista, eikä myöskään käsitystä siitä, miten tanssiravintolaan saadaan asiakaita.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu