TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Bugg-kritiikki (Twototango 2011-02-09 17:03)

Bugg-kritiikki pitääkin tulla esille

Ainakiire
2011-02-13 0:33

Kyllä varmaankin lähemmin keskusteltuamme olisimme suurinpiirtein samoilla linjoilla Joran ajattelun kanssa. En siis viitsi vaivautua tarkemmin selittämään muuten kuin että kokemuksestani puhun. Keskustelenkin siinä hengessä että jos mahdollisesti nuoria esimerkiksi koulun liikuntatunnilla voisi saada innostumaan tyyliin, voisi liikkeet soveltaa ja suunnitella vapaasti jokaista ryhmää palvelevaksi, ja siinä mielestäni, kokemukseni puitteissa olisi bugg-tyyli paikallaan, koska se on juuri, ehkä nuoria kiinnostavaa vapaata liikehdintää.

Se seuraaminen ja vieminenhän onkin sitten kaikkien osanottajien harjoittelun ja kehityksen tuotetta, ja ehdottaisinkin siksi että ei laitettaisi noilla tunneilla niin paljon painoa aluksi juuri siihen että on kysymys juuri bugg-tyylistä, vaan opetus pitäisi olla ensinnäkin vapaamuotoista aluksi yksikseen askeleiden ja liikehdinnän muotoilua, sekä siitä pikkuhiljaa parin kanssa yhdessä.

Pääasiahan on, ja johon Andreaksen keskusteluun aloitinkin vastaamaan, juuri tämä ajatus pohjana, että saataisiin nuoret lisääntyvässä määrin mukaan opettelemaan tanssimista, vaikkapa juuri koulun liikuntatunnilla opettajien vetämänä ehkä juuri bugg-tyylillä, siksi, koska nuorien fyysisen terveyden kohentamiseksi, he tarvitsevat nimenomaan juuri ohjattua liikunnallista toimintaa, vastapainoksi sille runsaalle paikallaololle esim. tietokonepelien ollessa kiinnostavampia.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu