TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Buggin kautta nuoriso tanssimaan (Andreas pks 2011-02-09 7:04)

Bugg-kritiikki pitääkin tulla esille

Ainakiire
2011-02-12 14:23

Ehkä on niin että laajassa Suomen maassa on erityylistä bugg opetusta?! Se tekeekin jonkunverran vaikeaksi esittää vain yhtä tyyliä oikeaksi.

Siksi on ehkä juuri tuo tasatahtisuus se kaikkein helpoin yhtäläinen tekijä tuossa tanssissa. Juuri tuo yksinkertainen tasatahtinen tyyli tekeekin tanssimisen opettelemisen helpoksi. Olen tästä siis eri mieltä kuin Jora.

He joille tasatahtisuus tekee ongelman ovat ne joilla ei ole rytmikorvaa. Siinä tapauksessa, jos Jora tarkoitat tätä, ymmärrän kantasi. muuten kyllä juuri bugg on oivallinen aloitustyyli tanssiuralle tuon selvän rytminsä ansiosta, jonka on helppo sisäistää ja toteuttaa.

Ongelmana voisi olla se että, jos nyt kouluihin sovellettavaa bugg-tyyliä alettaisiin opettamaan liikuntatunneilla, eivät ehkä kaikki ole edes motivoituneita opettelemaan tälläistä, ehkä juuri sen oman "rytmitajuttomuuden" vuoksi.

No, eikös kaikkina aikoina ole kaikenlaiseen liikuntaan liikunnantunneilla ollut vastaanharraajia, monnista eri syistä? Tarkoitan siis että "pinnaajia" riittää nykyäänkin, niin pitäisikö niiden määrä lisääntyä, jos otetaan uusia säännönmukaisia kuvioita voimisteluun mukaan, musiikin tahtiin, voimistelumielessä, eli erityisesti fyysistä kuntoa kehittämään. Itse ainakin olisin ollut ylionnellinen jos liikuntatunneilla olisi ollut sellaista liikunnan ohjausta.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu