TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Buggin kautta nuoriso tanssimaan (Andreas pks 2011-02-09 7:04)

Buggin kautta nuoriso tanssimaan

Ainakiire
2011-02-12 1:44

Niin, kyllä ihan upeita ajatuksia, Andreas pks. "Mieluummin kehitä tanssin lisääntymistä kuin jarruta sitä" on tuossa viimeisenä.

Tuossa jo luin muidenkin kirjoituksia, ja oliko se Stefanus, joka kertoi opettajan kanssa keskustellessaan opettajan lievästi sanottuna kauhistelevan rumaa tanssia, ja bugg-tyylistä olisi ollut kysymys. Taisi opettajalla olla henkilökohtaista kammoa tanssia kohtaan, mutta en usko että se on yleinen käsitys opettajien keskuudessa. Juuri tuollainen tyypillinen torjuminen on erittäin suuri este asioiden positiiviselle kehitykselle ja on varmaankin aika yleistä, olipa kysymys mistä tahansa uudesta kehittelystä.

Opettajan silmin katsottuna voi tuollaiselle kommentoimiselle olla myös syitä, joista he eivät tiedä, jotka eivät ole siinä asemassa. Yksi syy on yleensä se että kaikki tekemiset on yleensä määrätty tarkkaan opetussuunnitelmassa ja ei sitten haluta alkaa sitä suunnitelmaa uusimaan, koska siihen ehkä tarvitaan ylemmän tason hyväksyntää, ja opettajalla ei ole aikaa laskettu siihen suureen prosessiin, niin on helpompi torjua heti kättelyssä.

Aikaisemmin kirjoitin miten mielestäni olisi oikein menetellä juuri koulujen opetukseen suuntautuvassa tanssin edistämistyössä. Ajattelen edelleen että kaikenlaiset harrastustilaisuudet, mihin nuoria kutsutaan mukaan, vaativat todellakin aivan älyttömiä vapaaehtoisia työpanoksia, joista Pia M kirjoittikin.

Kaikkein onnistunein olisi sen vuoksi työ, joka tähtää tanssillisen liikunnan, (vaikkapa ei sitten tanssiksi kutsuttaisikaan, jos se on herkkä paikka) lisäämistä opetussuunnitelmaan, tai opettajien liikunnalliseen tekniikan opetukseen, jolloin se olisi lisättynä luonnollisena liikunnan muotona, eikä sitä tarvitse erikseen korostaa jollakin ihmeellisen leiman saaneella bugg rubriikilla.

Aikaisemmassa kirjoituksessani otin jo esille kädenaliliikehdinnän, jolla on erittäin suotuisat vaikutukset nuorien lihaksien ja nivelien liikkuvuuden ylläpitämiseksi, ja samalla tavalla voi harkita lisätä muitakin koko kehon liikkuvuutta ylläpitävää tekniikan opetusta, eli olisi hyvä motivoida, mitkä liikkeet valittaisiin, jolloin koko liikkeiden opetussarja olisi jo valmis ehdotettavaksi opetussuunnitelmaan. "Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty", eli edesauttaa päätöksen tekijöiden myötämielisyyttä hyväksyä tekniikka uudeksi liikunnan muodoksi. Tämä opetus tulisi tietenkin alkaa opettajien koulutuksen yhteydessä ja lisätä heidän koulutukseen aivan niinkuin muutkin opetusaineet.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu