TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Buggin kautta nuoriso tanssimaan (Andreas pks 2011-02-09 7:04)

Buggin kautta nuoriso tanssimaan

Ainakiire
2011-02-11 13:08

Stefanus ottaa esille muutaman ehkä kehityskelpoisen idean, sillä näyttää suuri osa keskustelijoista olevan positiivisia nuorison liikunnalliseen kehitykseen bugg-tanssin myötä.

Susel vaikuttaisi olevan tärkein yhteys koulumaailmaan, mitä tulee tanssillisen liikunnan elvyttämiseksi kouluissa. Jos jollakulla meistä on halua ja aikaa, voi yhteydenotto tuohon järjestöön olla ratkaiseva lähtölaukaus asian etenemiselle yhteistyössä. Asian eteneminen toteutettavaksi on hyvä yhdessä pohtia valmiiksi, silloin sen on helppo motivoida asian toteuttajille, sekä kustantajille.

Kokemukseni (teoriassa) on siis että mikä tahansa projekti vaatii onnistuakseen strukturoinnin, eli on ns. visio asian etenemisestä, ja siitä mihin se johtaa lopulta. Sen kun on kehitellyt ja laittanut mustaa valkoiselle, ei rahapussin pitäjä enää malta pitää pussiansa kiinni, vaan jakaa auliisti noita almujansa hyvää tarkoittavaan työhön, myös sen vision ymmärtäneenä, sillä uskoisin että tässäkin asiassa on kuitenkin ehkä kysymys siitä että maksaa ylimääräistä koulun budjetista alkaa uuteen harrastukseen, opettajien koulutuksineen kaikkineen.

Jos sitten odottelisi että jotkut harvat opettajat jo nyt innostuisivat, jotka osaaavat jo tanssin, opettamaan, ei ole todennäköistä, vaan ehkä siinsäkin pitää odottaa niiden budjetinpäättäjien lopullista lausuntoa tuohon lähtölaukaukseen. En siis tiedä saavatko opettajat edes toteuttaa juuri tanssin opettamista kouluissa, ja siinä täpauksessa voisi asian esittää jollakin toisella nimellä kuin tanssi.

Sehän on eduksi jos päämäärä on tiedossa ja pystyy sen kuvailemaan niin että se on hyödyksi kaikille, esimerkiksi niin että siitä voisi lopulta alkaa virrata lisää verorahoja valtion isoon rahasäkkiin, eli olisi aika nähdä nuoret myös kouluissa tulevina (tanssi, liikunta)yrityksien johtajina.

Miksi juuri bugg olisi ihanteellinen, on mielipiteeni se että kuviot ovat sopivasti vapaita, jota kyllä juuri nuorien luulisi prioritoivan. Erityisesti juuri paljon paikallaan olevan (tietokoneet) luulisi hyötyvän kädenalikuvioista, joissa koko käden liikkuvuutta edistetään. Juuri tälläisillä näkökannoilla on motivoitava tämän asian hyödyllisyys päättäjille, että lisää hyviä kuvauksia erilaisten liikkeiden hyödyllisyydestä, niin tehdään siitä yhteenveto sille joka lähtee asiaa eteenpäin esittämään.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu