TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Onko tanssiravintoloiden aika ohi? (Stefanus 2011-02-04 11:19)

Onko tanssiravintoloiden aika ohi?

Cake
2011-02-07 13:32

Takavuosina viime vuosituhannella mm. Jyväskylässä oli useitakin aktiivisesti toimivia "soittoruokaloita". Mikähän on perimmäinen syy, että sellainen ei nykyään enää kannata. Millä tavalla kustannusrakenne on muuttunut noista päivistä? Lohkaiseeko kenties orkesterin palkkio aiempaa isomman loven kokonaisuudesta? Tuskin ravintoloitsijat aikoinaan tansseja pelkästään hyvää hyvyyttään ja tappioksi järjestivät?

Hiukan kun käyttää mielikuvitusta suoraviivaisesti, niin ymmärtää senkin näkökulman, että ravintoloitsijan mielestä koko tanssijuttu on lähinnä menoerä: parketti on "tuottamatonta" tilaa ja aktiivitanssijat eivät syö mitään ja juovatkin hyvin vähän eivätkä ainakaan alkoholia. Tähän ideaan perustunee pubikulttuuri, jossa pieneen tilaan saadaan mahtumaan mahdollisimman paljon kaljan kittaajia. Tiettävästi tämäkään idea ei ole nykyään erityisen tuottoisa ja pubejakin joudutaan kannattamattomina sulkemaan.

Yökerhoissa puolestaan DJ soittaa "tanssimusiikkia", jonka tahtiin voi nytkytellä pienellä parketilla. Näin kai se menee? Eipä juuri tule käydyksi moisissa paikoissa, joten en ole selvillä viimeisimmistä virtauksista.

Suomessa on toisaalta niin vanha ja vahva lavatanssikulttuuri, että kyllä sen ansiosta aina keinot löydettäneen, että tanssimaan jonnekin pääsevät ne, joilla tanssijalka vipattaa.

Kirjoittajan avainsanat: tanssiravitola, tanssipaikka

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu