TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Uusi Iskelmä (Timo 2011-01-24 23:09)

Uusi Iskelmä

Timo
2011-01-24 23:09

Viime sunnuntain Helsingin Sanomissa oli omistettu kokonainen sivu käsitteelle Uusi Iskelmä. Tällä tarkoitettiin sitä musiikkia joka nykyään soi iskelmämusiikkia soittavissa radioissa, eli Jenni Vartiaista, Tuure Kilpeläistä ja Suvi Teräsniskaa. Tai Mariskaa, entistä räppäriä joka on siirtynyt toiselle musiikin alueelle hyvällä menestyksellä.

Artikkelin päätarkoitus oli kertoa että entisen kaltainen iskelmä on kadonnut ja tilalle on astunut lähinnä rock/pop akselilta tunnettujen lauluntekijöiden tuotanto.

Minulla ei ole mitään sitä vastaan että Ile Vainio tai Risto Asikainen korvataan Tuure Kilpeläisellä, Herra Ylpöllä ja vastaavilla (kuten on tapahtunut). Päinvastoin, tämä on normaalia musiikin kehittymistä. Näinhän se on ennenkin. Esimerkiksi Hector aikoinaan hienossa biisissään tuskaili "iskelmä-hellyysaatetta" ja sen rasittavuutta. Hienosti kiteytettiin senaikainen musiikki.

Suurin muutos taitaa tapahtua siinä ketkä esiintyvät tanssilavoilla. Lavojen menestys on perustunut suosittuihin tähtiartisteihin. Minun on vaikea uskoa että nuo edellä mainitsemani artistit esiintyvät ikinä vaikkapa Pavilla tai Särkällä. Tässä taitaa käydä niin että tanssilavoilla esiintyvät jatkossa vain tanssiorkesterit. Tähtiartistien aika taitaa olla ohi. Fiksuimmat tanssiorkesterit ovat jo ottaneetkin ohjelmistoonsa Vartiaisen, Kilpeläisen ja Mariskan musiikia.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu