TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Kataja 8.1 (KatriinaS 2011-01-10 12:30)

Helman pituus ym.

Andreas pks
2011-01-14 8:09

Stefanus: "On ne ajat muuttuneet. Kun silloin itse niitä haparoivia ensimmäisiä tanssiaskeleita rippikouluikäisenä 60-luvulla opettelin, niin yksi liikkeellelaittava voima oli ne"liian" lyhyet minihameet.(no ehkä vähän liiottelua, mutta kuitenkin) Eikö enää nuoria miehiä minihameet saa liikkeelle"

Päivi: Jos nykyajan nuoret miehet tietää, mitä siellä vaatteen alla on, vaikkei se kaikki olisi näkyvissä... ;)

Kyllähän se tuo TV:n kouluttava vaikutus näkyy varmaan hyvin siinäkin, että nuoriso tietää oletukset melko tarkasti mitä siellä on :) Livenä opiskelu vielä tarkentavana opetuksena ja murrosikäisillä monilla vielä mukana "läikehtivänä harkinnan parantajana".
Lavatansseissa kuitenkin on (oltava) yleensä meno melko siistiä, toista se on bilepaikat n. klo. 00.00-04.00 aikoihin.

Tähän kuuluu nyt sitten sanoa, "että toista se oli ennen".

Kun minihameet tulivat ensimmäisenä syksynä koulun juhliin jonkinlaisiin tanssiaisiin niin neidot kainosti vetelivät istuessaan sitä lyhyttä minihametta mahdollisimman peittäväksi. No eihän se nyt sitten kovinkaan peittänyt kun kangasta oli niin vähän ja muutamaa uskaliasta näytti sellainen hamonen hieman ujostuttavan (pituus).
Oli se vaan näin ujoa 16 v. nuorukaista hirvittävää kun ei oikein uskaltanut niitä suloisia tyttöjä toisesta koulusta oikein katsoa etenkään sääriä ja reisiä, joita niin oli tähän saakka varjeltu katseilta.
Pian tuohonkin muotiin tottui ja taisi taas mennä piakkoin muodista pois ja palatakseen jälleen.
Televisio otti ensi askeleitaan 60 luvulla ja "siistiä" ohjelmaa oli muutama tunti päivässä. Onneksi ULA-radio oli jo keksitty.
Pienten nykyisten kännyköiden keksiminen odotti tulemistaan kymmeniä vuosia.
Sitten Turkuun muutettuani 18 v. tuli melko pian läpinäkyvät puserot muotiin ja siihenhän kuului myös, ettei ollut rintsikoita ollenkaan asussa mukana. Oli siinä taas ujolle helposti punastuvalle nuorelle miehelle kestämistä kun kiinnosti, "muttei okein meinannut uskaltaa katsoa päälle heitä". Ruotsissa tuo muoti oli meitä yleisempää ja sain siitä esimerkkejä.

On kyllä yksi erikoisuus asussa ollut isojen poikien puheissa Turun VPK:lla nuoruudessani, mutta en nyt puutu siihen tällä kertaa. Voisi neitosilla kahvit mennä väärään kurkkuun kun teevadilta sokerin läpi sitä siilaa ja lukee Tanssinettiä samalla.

On nämä muodit tässä matkan varrella nuorukaisen ja nykyään varttuneemman miehen silmissä vaihtuneet tanssivaatetuksissa neidoilla.
Aika aikaansa kutakin.

Kiikkustoolista t. Andreas pks

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu