TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Nighclub Tähti Joulupäivänä (Jerryjee 2010-12-26 12:11)

Tapanina

Jami
2010-12-26 18:13

Jerryjee 2010-12-26 15:00 "Sotien jälkeen tansseissa käytiin kävellen, pyörällä tai hevospelillä. Ajat ovat siitä muuttuneet. ................. ja palaamme takaisin polkupyöriin ja hevospeleihin. Että nauttikaamme tanssiautoilusta kun vielä voimme... "

Tulin juuri kotiin jouluvierailulta. Meitä oli samassa joulupöydässä 5 sukupolvea. Vanhimman ja nuorimman välinen ikäero on yli 80 vuotta.

Paluukyydissä autossani oli yksi sota-ajan nuori. Hän kertoi ohittaessamme yhden vieläkin toiminnassa olevan Pirtin millainen oli yksi Tapanin illan tanssireissu ko Pirtille. Tansseihin lähtivät hevosella, rekeen mahtui noin 10 nuorta. Tiet olivat kyläteitä, eikä niitä silloin aurattu joka pyryllä. Hevosreki oli ainut kyyti, millä pääsi yleenskään talvella liikkumaan. Tanssi oli sota-aikana kielletty. Kieltoa kierrettiin niin, että ohjelmallisia iltoja sai järjestää ja niiden yhteydessä sitten myös tansittiinkin. Paluumatkalla yöllä oli sattunut liikenneonnettomuus, kun heidän reki oli kaatunut, ja reen aisa katkennut. Matka olisi tyssännyt siihen, mutta varaosa löytyi tutun maalaistalon aitan nurkalta, josta kävivät tytöt lainaamassa rekeensä aisan, jonka sitten palauttivat seuraavana päivänä.

Hyvin mummon muistissa oli vieläkin tanssikappaleet. Kun Reiskan CD soi autossa, niin tunnisti esim. Carmen Sylvan, vaikka ei taidettu sitä tanssipaikoilla viellä 60 vuotta sitten soitettukaan.

Kyllä meillä on meneminen helppoa, autoon vaan ja menoksi. Nyt juuri, Tapanin iltana, vaikka ajokeli onkin ihan kauhea.

-jami

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu