TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Tanssilavakulttuuria aloittelijan silmin (Tahdikas 2010-12-22 16:03)

Tanssilavakulttuuria aloittelijan silmin - palstan jouluhelmi

Tahdikas
2010-12-24 10:39

Lueskelin linkkisi takaa löytyviä pinssikeskusteluja sieltä täältä; enpä ole tuollaiseen pinssiin milloinkaan tanssilavalla törmännyt. Tosin eipä sitä ole aloittelijana juuri aikaa tanssitettavaa tutkiakaan, kun samanaikaisesti pitäisi keskittyä jalkojen liikutteluun rytmissä ja tahdissa, tanssin etenemisen miettimiseen, ympäristön havainnointiin ja ennakointiin, musiikin kuunteluun ja tulkintaan sekä siinä kaiken ohella vielä sivistyneeseen keskusteluunkin. Suomalaiselle miehelle yksistään viimeisimmässä on jo riittävästi haastetta :)

Pinssikeskustelut kyllä hieman avasivat sisäpiiriläisyysjuttujen taustoja. Alkuperäinen tarkoitus lienee ollut hyväntahtoinen, mutta näin jälkikäteen miettien olen tyytyväinen, etten ole tanssilavoilla törmännyt minkääntasoiseen värijaotteluun. Sellainen olisi todennäköisesti korottanut muutenkin korkeita kynnyksiä entuudestaan. Aloittelijana on ollut helpompi osallistua tansseihin kun on voinut tuntea saapuvansa samanhenkisten seuraan ilman tasoluokitteluja.

Oikein hyvää ja säädytöntä - siinä miellyttävässä merkityksessä :) - sinulle ja kaikille tanssista pitäville tasapuolisesti.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu