TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Lista: Fraasi, tanssinäytös ja Tanssinetin yhteinen tanssi-ilta (9 vastausta) (Andreas pks 2010-10-09 13:39)

Fraasi, tanssinäytös ja Tanssinetin yhteinen tanssi-ilta

Ainakiire
2010-10-31 3:50

Tansseissa liikuskelee neitokaisia, joita monikaan ei vielä ole edes aikaisemmin nähnytkään joko sitten tietäisivät edes nimeltäkään. Uteliaisuuttaan vieressäolijat sattumoisin siellä ja täällä kuulevat heidän keskustelun kulkua joka antaa seuraavanlaisen kuvan heistä;

xx ja zz tapasivat sattumalta tanssitilan virvokepuolella, vuoroaan jonottaessaan. Tutun kasvon näkeminen, vaikkakin jo vuosien myötä ajan leima kasvoillaan, innostivat ystävättäret yhteiseen vapaaseen pöytään jutustelemaan kuulumisia. Molemmat olivat aikoinaan menneet naimisiin ja perustaneet perheen tahollaan, mutta monen muun tavoin ei liitot olleet kestäneet, vaan olivat eronneet, miehien löydettyä uuden nuoremman, niin ainakin ajattelivat.

zz oli muuttanut tilapäisesti takaisin kotipaikkakunnalle ja vapaa-ajan touhuja oli lähtenyt seuraamaan uusien, ja ehkä vanhojen lapsuusystävien löytymiseksi. Kohta muistelivatkin ystävättäret useampien vuosien takaisia yhteisiä taipaleita ensitanssin odotuksesta aina viimeisimpiin tanssiköyhiin vuosiin, perheen saadessa kaikkki heidän aikansa ja energiansa.

Keskustelu urautui siihen ilmiöön, mitä ihmettelivät, että tanssipaikassa, missä nyt olivat ja missä olivat olleet kauan sitten, nuorina ystävättärinä, olikin aika pysähtynyt, eli samaa touhua, jopa vaatetuksen suhteenkin, -60 luvun muodin kun tyylitietoisina tiesivät tulleen uudelleen muotiin.

Kokivat tietenkin tilanteen tanssisalissa kovin tukalaksi, tyrkkyjonossa, ymmärrettävistä syistä, kun niitä nuorempia ja nätempiä vietiin aina vierestä. ja xx ja zz usein joutuivat vaan odottelemaan seuraavaa kappaletta kun odottivat uuden tyrkyllä olon voivan vaikuttaa käännettä tilanteeseen suotuisasti, uuden innon loistaessa silmistä. Vanhan tavan mukaan, kun eivät tienneet tilanteeseen olevan muuta mahdollisuutta. ”Jospa onni suosisi seuraavalla kerralla”, olikin jo sitten muodostunut mielilauseeksi naurahduksen myötä, illan viimeisiä kappaleita kun vielä jonottivat.

Siinä tangon soidessa taas kerran istahtivat katselemaan jo tanssimaan haettuja lajitovereitaan, ja kiinnittivät huomiota erääseen…luultavasti ikäiseensä naiseen…, kun eivät voineet olla varmoja ja kun näkivät, tuon kummallisen kiharapilven pukeutumisen heijastavan nuorekkuutta, valoisan iloisen katseen ja pirteän olemuksen lumotessa heidät täysin.

Illan aikana eivät voineet pitää silmiään erossa ilmestyksestä, vaan joutuivat kuin pakon edessä aina silloin tällöin jäädä ihmettelemään tuon tuntemattoman naisen vetovoimaaa jota eivät miehetkään näköjään pystyneet vastustamaan, vaan häntä haettiin aina tanssimaan, mistä tahansa paikasta, eikä ainoastaan tyrkkyrivistä.

Liikuntaa tanssin myötä oli tilauksessa, sekä uusien ystävien löytyminen, lähdettyään tansseihin molemmilla ystävättärillä, mutta kovin vaikea oli toteuttaa tanssia ilman hakijaa, huokaisivat he yhdessä illan jo kääntyessä viimeiselle puolituntiselle.

Tanssi-illan, omalla kohdallaan jämähtänyttä kehitystä seuranneina miettivät lopulta, olisiko heidänkin tanssiinpääsyn eräänä keinona yrittää tehdä, mikäli se heistä riippuu, muutoksen omaan tilanteeseen ja päätyivät vertailussaan oman ulkoisen olemuksensa eroavan aika paljonkin varmuutta ja iloisuutta huokuvan kk:n (kummallisen kiharapilven)tyylistä, heille negatiivisessa valossa.

Molemmat päättivät illan sopimalla että seuraavan kerran tansseissa muodonmuutos olisi niin täydellinen että eivät edes tunnistaisi toisiaan. He arvelivat että tarkemmin itseänsä verratessaan toisiin, ja noihin nuorempiin, että miinuspuolia löytyi useampia kohdallaan.

Kovasti vannottivat toisilleen tomerina tyttöinä kimppakyydin jo odottaessa, että seinäruusuksi eivät aio jäädä ja heitä kannusti myös tietoisuus että ikää tulee vaan lisää joka hetki, eikä se tekijä edistäisi mitenkään tulevia tanssitunnelmia, että vaihtoivat yhteisestä sopimuksesta mielilauseensa uuteen ”hätä keinot keksii”, lauselmaan.

Kk olisi heidän uuden tyylin nimi, heidän uuteen tanssitulevaisuuteen, päättivät he erotessaan, ja vannoivat yhteen ja samaan kk nimeen että kuuluisivat tulevaisuudessa tanssipaikkojen viehättävimpiin seuraajiin, tanssisalin oven sulkeutuessa takanaan.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu