TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Lista: Ajatuksia "Tanssii Tähtien kanssa" ohjelmasta (4 vastausta) (Stefanus 2010-10-04 10:17)

Ajatuksia "Tanssii Tähtien kanssa" ohjelmasta

Kryssi
2010-10-18 18:13

Stefanus: Kyllä tuomarit ovat arvioissaan ajan tasalla, mutta samaa ei voi sanoa yleisöstä. Yleisöllä oli kanttia pudottaa mielivaltaisesti Marin Jungner ja Aleksi Seppänen kisasta. Eiköhän olisi ollut jo Jethron vuoro. Luulin, että kun Maria ja Joona jäivät jäljelle, niin tietää Joonan lähtöä, mutta yllätyshän siinä kisassa tuli.

Mielestäni ei ole kovin oikeutettua haukkua yleisöä äänestysjärjestelmän epäkohdista. Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa äänestetään monen muun samankaltaisen ohjelman tavoin omaa suosikkia. Tulosten kannalta ei kuitenkaan ennen finaalia ole merkitystä, kuka saa eniten ääniä vaan kuka saa vähiten ääniä. Valtaosa kilpailijoista pääsee jatkoon ja vain yksi kilpailija pudotetaan. Tulos ei siten kisan alussa edusta yleisön mielipidettä, koska kukaan ei äänestä putoajaa (anna seitsemälle kilpailijalle yhtä monta ääntä pudottaakseen kahdeksannen kilpailijan), eli äänestysjärjestelmän tuottamat tulokset ovat tässä vaiheessa varsin mielivaltaisia.

Mitä tulee tähän kyseiseen putoamiseen, niin tulos on jopa jossain mielessä odotusten mukainen.

Maria Jungner on YLE:n kuuluttaja, SDP:n puoluesihteerin puoliso ja SDP:n kaupunginvaltuutettu Espoossa. Näistä mikään ei erityisemmin kerrytä faneja. Marian taakse tuomariäänissä jäivät Laura Voutilainen (laulaja ja viihdetaiteilija), Joona Puhakka (urheilija) ja Jethro Rostedt (Diili-kilpailija, supliikkimies ja kiinteistövälittäjä). Heillä kaikilla on omat faninsa ja ehkä myös vastustajansa, mutta kuten jo aikaisemmin totesinkin, tässä vaiheessa kisaa juuri kukaan ei vielä yritä pudottaa omaa inhokkiaan.

Lisäksi Maria Jungner on saanut tuomariääniä varsin hyvin ja viikko sitten sai jopa parhaat tuomaripisteen. Eilen Maria Jungner tanssi toiseksi viimeisenä parina ennen Antti Tuiskua ja sijoittui siinä vaiheessa kisaa tuomariäänissä neljännelle eli keskimmäiselle sijalle. Tässä voisi ensinnäkin pohtia, kuinka moni edes ajatteli kisan keskivaiheille sijoittuneen kilpailijan olevan vaarassa pudota, vaikka vaara äänestysjärjestelmän epäedustuksellisuuden takia oli ihan todellinen, ja toisekseen voisi pohtia, kuinka monelle kyseisen kilpailijan pysyminen mukana kisassa oli sen verran oleellista, että viitsi äänestää kyseisen kilpailijan puolesta.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu