TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Buggin tanssimisesta (Seikkailija 2010-10-04 18:46)

Twistin askeleet

Walker
2010-10-18 17:07

Twistissäkin voi askeleiden tapaista olla havaittavissa. Tanssitaanhan siinä niitä pyöriviäkin kuvioita ja kun painottomampi jalka vaihtaa paikkaa, niin sen voi olettaa olevan askel tai ainakin askeleen veroinen. Twistissä painonsiirrot saattoi kestää useitakin iskuja - jopa tahteja, ja näin suoritettua painonsiirtoa ei voi pitää edes askeleen veroisena. Pyöriminen saattoi sähäkimmässä muodossa mennä yhdellä iskulla tai saattoi kestää useita iskuja tai jopa useita tahteja.

Vaikka twist on periaatteessa yksinkertaisen tuntuinen tanssi, se yksinkertaisuus pitää kuitenkin sisällään tiettyä monimuotoisuutta koska niitä yksinkertaisia perusmuotoja voi tanssia useilla eri kestoilla, kuten jo edellä mainitsinkin.

Twist on hyvää svengimusiikkia moneen eri tanssilajiin. Silloin kun twist oli muotitanssi, niin sitä tanssittiin lähes kaikkeen menevään musiikkiin mitä tanssilavoilla yleensä soitettiin - ja hyvin toimi.

Oikeastaan twist muusiikkina ja tanssina on jonkinasteinen "kummajainen". Onhan twist-musiikissa jaettu isku, mutta ei sitä käsitykseni mukaan tanssissa huomioitu millään lailla, vaan tanssi oli lähinnä tasaiskuista. Mielestäni twistin svengi pääseekin enemmän oikeuksiinsa kun siihen tanssitaan - nopeudesta riippuen - HHNN-swingiä tai triplettiswingiä.

Kirjoittajan avainsanat: twist, swing, jive, boogie woogie, Hustle

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu