TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Merisärkkä 9.10 (KatriinaS 2010-10-11 0:17)

Merisärkkä 9.10

Muka muusikko
2010-10-12 16:01

Kiitoksia palautteesta, se on aina tarpeen soittamisessa kehittymiselle.

Palautetta kommenttien suuntaan, kun "ne samat kuluneet biisit" aina soi. Luulisin, että samaan syntiin lankeavat muutkin orkesterit illasta toiseen, ei niiden listoilla hirveästi vaihtuvuutta ole, samat "oikeestit", "oisitpa täällät", "preussinpunaiset", "seinet" ja "andreet" soivat muillakin. Orkesterit soittavat varmaankin mieleistänsä musiikkia, ja luulisin, että niillä kaikilla on tykkäävätkin kuulijansa. Sitä paitsi me soitimme kyseiset kappaleet kuitenkin vain kerran tuona iltana... Paratiisista sen verran, että normaalisti soitamme siitä sen alkuperäisen version emmekä "Agents&VilleValo"-versiota, mutta nyt sitä alkuperäisversiota soittava kitaristimme oli sairastunut, ja jouduimme ottamaan tuuraavan kitaristin, joka kyseistä sooloa ei ehtinyt opetella.

Sitten tuo Jive. Mielestäni esim. Mun sormuksein ja Melkein halvaannuin ovat nimenomaan jiveä. Kun Ilmari A. totesi niiden olevan korkeintaan fusku-foksia, totean, että fuskuhan tunnetaan myös lava-jivenä, jos Wikipediaan on uskominen, ja miksi emme uskoisi, kuten Peter Nymanilla oli tapana sanoa, hih. Kysymys lienee kyseisen kappaleen temposta, ja mitä tanssilajia siihen on kunkin hyvä soveltaa. Nykyisinhän lavoilla näkee hyvin erilaisia tanssisuorituksia, jopa erilaisia tanssilajeja samaan kappaleeseen, joten ei pidä tulkita niin ahtaasti bändin ilmoittamaa lajia, emme mekään sano, että älkää tanssiko mitään muuta, jos ilmoitamme tätä seuraavaksi. Käsittääkseni fuskuhan ei ole musiikillinen rytmi, vaan tanssilaji, jota voidaan tanssia erilaisiin rytmeihin. Korjatkaa toki, jos olen väärässä.

Foksista eli foxtrotista sanoisin sen verran, että se käsittääkseni poikkeaa paljonkin fuskusta ja jivestä. Wikipediaan taas vetoan, siellä foksin tunnetuimpiin kappaleisiin mainitaan mm. Frank Sinatran New York, New York, mikä ei minusta muistuta fuskua tai jiveä ollenkaan.

Ilta oli meidän kannalta ihan kiva, yleisöä oli hienosti alusta loppuun saakka. Original Beat on yli 10 vuotta vanha orkesteri, mutta aiemmin esiintynyt lavapuolella varsin vähän. Nyt miehitys oli muuttunut melkoisesti ja ohjelmistokin muuttunut paljon, muuttuu vielä lisääkin, kunhan ehditään. Verrattuna kuitenkin Finlandersin loistaviin pitkän linjan ammattilaisiin, koen, että me harrastajat pärjäsimme kuitenkin ihan kohtuullisesti. Eihän me keikkailemaan päästä kuin 10-20 kertaa vuodessa, kun pitää töissäkin käydä. Tästä on hyvä jatkaa biisien opettelua ja esiintymisiä.

Ylipitkä kirjoitus. Anteeksi ;o).

Juha B Original B

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu