TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
BUGG ja sen opettajat...... (Jakkeprkl 2010-09-30 22:15)

BUGG ja sen opettajat......

Seikkailija
2010-10-03 13:44

Bugg tuntuu herättävän tavallista enemmän intohimoja kuin muut tanssit tämän oikeaoppisuus-teeman ympärillä. Joillekin tuntuu olevan todella tärkeää, että he pysyvät ns. "muodin huipulla". Kaikki mitä ennen on opetettu, tuomitaan ja kaikki uusi otetaan vastaan pureksimatta. Ymmärrän tämän vain siinä tapauksessa mikäli haluaa kilpailla buggissa. Tällöin on totta kai pysyttävä ajan tasalla siitä, mitä tuomarit arvostavat ja mistä heruu pisteitä. Mutta seuratanssissa mielestäni oleellisinta on poimia kursseilta sellaisia asioita tanssiinsa, jotka pystyy oppimaan, jotka tuntuu itsestä kivoille ja jotka sopivat lavaympäristöön. (Tämä siis miehen näkökulmasta)

Vaikka etenevä bugg on mielestäni äärimmäisen hauskaa, en silti hylkäisi paikallaan tanssittavaa versiota vain sen takia, että se ei ole "muodissa" tai on "vanhanaikaista". Ruuhkatansseissa on paljon nautittavampaa tanssia jossain nurkassa buggia paikallaan kuin ängetä vispaamaan satojen foksaajien riesaksi.

On myös hieman kyseenalaista yrittää väkisin harjoitella asioita, jotka vaatii äärimmäistä paneutumista, kuntoa ja aikaa. Esimerkiksi miehen jalkakikkailut voivat aiheuttaa monille päänvaivaa. Tuloksena on se, että mies keskittyy jalkoihinsa ja vienti kärsii ja onko tämä sitten nautittavaa tanssia?

Bugg on seuratanssina harvinaisen mahtava tanssi. Sitä oppii tanssimaan aika nopeasti niin, että se on hauskaa, mutta siinä riittää myös haastetta sitä kaipaaville. Lisäksi sitä pystyy tanssimaan monenlaiseen musiikkiin. Jos aletaan liikaa painottamaan ihmisille sitä, mikä on "oikeaa buggia", niin vaarana on se, että aremmat eivät enää uskalla tanssia sitä. Aletaan aivan turhaan miettiä, että tanssinko nyt vanhanaikaisesti ja mitäs jos tuo pari haluaisikin, että mennään eri lailla jne. Ihmisille tulee osaamattomuuden ja riittämättömyyden tunne ja tanssista katoaa ilo! Tätäkö halutaan?

On selvää, että opettajat opettavat eri lailla. Jotkut seuraavat viimeisimpiä nyansseja Ruotsista ja osa keskittyy omaan pikkuhiljaa hiotuneeseen tyyliinsä poimien tietysti uusia juttuja niin kilpalattioilta kuin lavoilta. Mielestäni kukaan ei opeta väärin! Osa opettajista opettaa enemmän sellaista buggia mitä itse haluan tanssia ja niinpä omaksun enemmän asioita heiltä. Silti jonkun toisen opettajan tunneilta saatan saada jotain todella kivoja uusia juttuja omaan tanssiini. Eri tyylit ovat rikkaus, ei rasite.

Kirjoittajan avainsanat: bugg

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu