TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Askeleet iskulle ... aaltoon ?? (Speedy 2010-09-28 13:49)

Askeleet iskulle vai sen jälkeen

Lutukolli
2010-09-29 12:55

Päivi: Sitten laulajissa on näitä topisorsakoskia, jotka venyttää niin paljon, että perusrytmi katoaa kokonaan. Sama voi käydä tanssijalle. Musiikin sykkeen kadottaminen aiheuttaa vaikeuksia seuraamiseen.

En tiedä saanko otsikon asian jo lipsumaan aidan seipäisiin, mutta joskus tuntuu myös siltä, että tutun sävelmän uudelleensovitus saattaa tuottaa jotain samantyylistä ongelmaa. Ensikerran radiosta kuulessani tämän Sanna-Mari Titov'in version Muistatko Monrepos'n-kappaleesta ihmettelin mitä tässä oikein tapahtuu. Mutta kai se peruskomppi on kuitenkin ihan sama kuin alunperinkin. Vain melodiaa soittavat instrumentit on lähes häivytetty pois kuulumattomiin ja laulaja rytmittää sanat, painottaa iskut ja seuraa alkuperäistä melodiaa aivan säveltäjän alkuperäissovituksen tavoin. Vai kuulenko ja tulkitsenko musiikista mitään tietämättömänä amatöörinä tämänkin ihan väärin?

Tässä vertailua varten myös linkit Annikki Tähden versioon levytyksestä vuodelta 1972 ja hänen laulamansa uudempi versio Kaurismäen elokuvasta .

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu