TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Onko mikään mitään.... (Pia M 2010-09-26 6:31)

Harmoninen "aaltoilu"

Aitomies
2010-09-27 12:05

Voihan se olla, että tuo Moodswinger-nimisen soittimen viritysskaalauskuva kertoo enemmän musiikin harmoniasta tai Aitomiehen kokemasta musiikin aaltoilusta, ehkä. Onhan kuvassa ainakin aaltoja. Internet on siitä jännä paikka, että täältä löytää hakusanoilla kaikenlaisia kuvia, tosin aina kuva ei liity varsinaisesti hakusanaan, vaan on yhteydessä siihen jonkun toisen asian kautta.(Pete P.)

Olen jossakin yhteydessä nähnyt aikaisemmin em. kuvan.

... harmonia ei kulje omana "aaltonaan" eri "vaiheessa" musiikin rytmin kanssa.

Nimenomaan - ei kulje ERI VAIHEESSA omana aaltonaan.

En ole musiikin asiantuntija paremmin. Voin silti intuitiivisesti mieltää "aallot" äärettöminä 'kerroksina', ja niistä muodostetuilla mielikuvilla, "junanvaunut".
Ensimmäisenä on vain yksi vaunu (pitkä jana). Sitten toisessa on kaksi vaunua ( yhteispituus sama kuin ensimmäisen yhdessä jne.)

Kun ne 'vaunut liikkuvat' lähekkäin (kuvitellaan että kaikissa vaunuissa, vaunujen puolivälissä on poistumistie ) voimme hypätä - siirtyä toisten kerrosten vaunuihin vain silloin kun toinen vaunu on samassa vaiheessa - poistumistiet samalla kohdalla.
"Poistumistiet" ovat loogisesti OIKEALLA PAIKALLAAN vaunun keskellä.
Hyppääminen ei siis onnistu erivaiheisessa kohdassa.

Aiemmin esittämäni tanssin erilaisuuden pitäisi olla nyt ymmärrettävissä - sen ERIVAIHEISUUTEEN (poistumisteiden kohdilla) perustuen - LOOGISESTI .

Toista mieltä oleminen on sallittua:

Aitomies

Kirjoittajan avainsanat: erivaiheisuus

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu