TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Kisaranta - miinus, Hirvensuuli - plus, Hiekkaranta - ok (Jatsari 2010-08-22 19:48)

Mistä tiedät arvioida mitä lajia nainen osaa? Vasteesta

Ainakiire
2010-09-07 15:19

Luin muutamien keskustelun vasteesta tanssittaessa. On mielestäni niin laaja aihe ja ehkä makuasia, yhdistettunä siihen miten paljon on tanssista yleensä kiinnostunut tai harjoitellut sekä käytännössä toteuttanut, että vaikeaa on tuoda mitään muuta esille kuin oman mielipiteensä oman kokemuksensa puitteissa.

Kaikkein antoisin tanssitunnelman ylläpitäjänä on jos hakija on kokenut osaaja, jolloin yleensä vienti on sen mukaista, eli rentoa, yhteensulavaa liikettä, joissa liikkeissä kokemukseni on, että juuri kädellä ja sen vasteella on yleensä hyvin pieni osuus alkusekunnin tunnustelujen jälkeen. (Siis vienti voisi näiden kesken tapahtua hyvin pienellä, huomaamattomalla käden liikkeellä).

Voin hyvin ymmärtää heitä jotka antavat kädelle ja sen roolille kovin paljon painoa, koska sillä mitataan myös signaaleja toiseen, paritanssin lomassa, ja varsinkin silloin kun on epävarma viennistä/viejästä, tulee käden vasteesta konkreettinen työstävä osa tanssissa. Kokemukseni, vaikkakin vähäinen, on että ei kovin monet ole kovin taitavia, kurssitettuja tai muuten lahjakkaita viejiä, ja käden väsyminen tuossa työstävässä otteessa on hyvin tavallista.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu