TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Sähköongelmia ja Unelmavävyjä Urjalla (Jatsari 2010-09-05 22:05)

Sähköongelmia ja Unelmavävyjä Urjalla

Jatsari
2010-09-05 22:05

Lauantaina oli sitten kohteena Urjanlinna, kun nilkka oli testattu alkuillasta maalivahtina harrastekiekossa ja hyvin kesti. Tanssien piti alkaa yhdeksältä ja vähän myöhästyttiin aloituksesta. Mutta ei kuitenkaan myöhästytty, kun orkesteri aloittikin tauon pitämisellä. Tai sitten työsopimuksessa on sovittu, että työt alkavatkin vasta kymmeneltä, vaikka tanssit alkavat yhdeksältä. Mitähän maailmasta olisikaan syntynyt, jos luomiskertomuskin olisi alkanut sunnuntailla eli olisi pidetty ensin kunnon tauko ja mietitty, että mitähän tehtäisiin.

Usein taukomusiikki on ns. täytemusiikkia, mutta Urjassa taukomusiikki oli monipuolista vaikka tempo oli vähän nopeanlainen ja puhuttiinkin, että tarvitseeko tänne orkesteria ollenkaan. Taisi olla orkesterin itse äänittämiä lauluja, kun Unelmavävyjen setin aikana tempo oli samanlainen.

Tulihan ne Unelmavävytkin kymmeneltä ja soittivat kovaa ja nopeaan tempoon. Luulenpa, että orkesterin jäsenet eivät itse tanssi, sillä varmaan silloin huomaisivat, että tempo on vähän nopeanlainen. Foksit olivat niin nopeita, että monet puolittivat askelten määrän iskuja kohden.

Kahden setin jälkeen meni sähköt. Ensin osa valoista pimeni ja välillä soitto loppui ja alkoi taas uudestaan. Sitten puoli kahdentoista aikaan kuului iso poksahdus ja koko sali pimeni. Onneksi hätäpoistumisteiden valot jäivät palamaan ja valaisivat sen verran, ettei paniikkia syntynyt. Järkkärit singahtelivat lavalla oikealle ja vasemmalle, mutta sähköjä ei vain tullut ja yksi järjestysnainen kävi vaihtamassa naisten hausta kertovan kyltin sekahauksi. Ei paljon auttanut, kun ei ollut musiikkia.

Onneksi haitaristi otti vastuuta ja veteli kurtulla parikymmentä minuuttia ja solistikin lauloi yhden tangon ilman äänentoistoa. Pienellä lavalla sekin onnistui, sillä musiikki kantoi hyvin toisellekin puolelle lavaa. Jos mietitään 40-50 luvun tansseja, niin eihän niissäkään ollut kuin akustisia soittimia ja homma pelasi. No, ehkä vaatimustaso on hieman kasvanut 40-luvun ajoista. Kahdentoista aikaan ja kahden setin jälkeen, kun oli jo lähes puoli tuntia odotettu musiikkia, tuli mitta täyteen. Se etu oli sähköttömyydestä, että pääsi aikanaan nukkumaan.

Onkohan Urjanlinnan sähkötyöt tehnyt B –luokan sähköasentaja, kun tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun sähköt katkeavat tanssien aikana. Voihan tietysti olla, että orkestereillakin on viallisia laitteita, jotka polttavat sulakkeita. Kannattaisi Urjanlinnan väen kuitenkin tarkastuttaa sähköasennukset, ennen kuin koko höskä palaa.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu