TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Ai että ylimielistä asennetta ja leipääntymistäkö? Ei ainakaan Kolmilammilla tullut havaituksi (Humppis 2010-08-16 8:40)

Viimeinen valssi

Hambi
2010-08-22 13:11

Seikkailija: "Olisiko jo aika muutenkin luopua tästä viimeinen valssi -perinteestä? Kuka tätä oikeasti kaipaa? Miksei valssi voi olla samassa asemassa kuin muutkin tanssilajit? Minusta illan viimeisiksi kappaleiksi sopisi mainiosti jotkut äklöhitaat, jolloin niille, joilla on ollut illan aikana jotain sutinaa tarjoutuisi mahdollisuus yhteiseen nupusteluun. Paatuneelle vain-tanssimassa väellekin varmaan kelpaisi ihan normaalit hitaat kappaleet, joihin ei tarvisi kuluttaa niin paljon energiaa kuin valssin tanssimiseen. Toki monet jo nytkin tanssivat valssit slovarin askelein, joten mitäpä jos musiikki tukisi tätä suuntausta?

Minusta tanssipaikoilla syntyy kunnon sutinaa niin harvoin, ettei sutinoita varten tarvita omaa tanssien lopetuskäytäntöä. Poikkeuksena vois olla tietysti esim. sinkkuteemaiset tanssit tai muut vastaavat, joissa treffailukaverin löytyminen on todennäköisempää. Pitkäaikaisiin suhteisiin tähtäävillä saattaa hidas eteneminen tuottaa pysyvämmän tuloksen, jolloin taktiikkamielessä saattaa lähentelyiden rajoittaminen olla ihan hyväkin juttu.

Kuten sanoit, soveltuu valssi myös hitaina tanssittavaksi. Jotenkin tanssisin mieluummin valssit hitaina lopuksi kuin varsinaiset hitaat, koska valssin perusolemus on keinuvampi ja sen vuoksi perusolemus kevyempi. Varsinaisissa hitaissa tulee raskas fiilis matalasta tanssitavasta, mikä on henkisesti raskasta loppuillasta.

On hyvä antaa esim. valssin tarjoamaa valinnanvaraa tanssilajeissa viimeisille kappaleille, koska valinnanvara pareissa on jo kaventunut minimiin johtuen esim. seuraavan aamun herätyksestä.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu