TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Ai että ylimielistä asennetta ja leipääntymistäkö? Ei ainakaan Kolmilammilla tullut havaituksi (Humppis 2010-08-16 8:40)

Encoreiden psykologia

Jerryjee
2010-08-16 15:04

Pitäisikö oikeastaan encoreiden soittamisesta luopua. Soitettaisiin yleensä ne setit, tehdään homma ja piste. Voihan se olla niin, että ajatellaan jotain uutta nousevaa bändiä, kun läpsytetään ensimmäisiä kertoja uudestaan lavalle, saattaa se hivellä. mutta minusta on luonnollista, että vuosikymmeniä lavoja kiertäneitä muusikoita ja laulajia saattaa homma jo vaikka väsyttää. Ihan luonnollista, on varmaan kiva lähteä yönselkään ja yöpuulle. Töissähän ne orkesterit ja laulajat ovat.

Kyökkipsykologiaa asiasta voisi harrastaa. Eli kumpi on ensin, muna vai kana, vai vetääkö kana munan esiin vai toisinpäin. Nuoria bändejä varmaan tosiaan hivelee pääsy encoreille ja varmaan miettivät etukäteenkin mitkä kappaleet silloin soitetaan. Toisaalta yleisö voi olla käsityksessä, että encoret kuuluvat aina asiaan ja läpsyttävät siksi, kun luulevat sen olevan korrektia? Onhan yleisössä tietysti väkeäkin, jotka haluavat että tanssit jatkuvat vaikka aamuun asti - mutta en usko että kaikki. Suuri osa yleisöstä kun lähtee jo ennen bändin viimeisiä, eikä siinä taas ole kyse epäkorrektiudesta bändiä kohtaan.

Nämä asetelmat aiheuttavat itseään ruokkivan efektin, jonka takia kaikille encoret tavataan läpsytellä?

"Tavan vuoksi" encoreläpsytykset harmittavat silloin, kun on kimppakyyteillyt ja ollut lähtökuopissa jo tovin, odotellen että kaikki kyytiläiset saataisiin autoon.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu