TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Ai että ylimielistä asennetta ja leipääntymistäkö? Ei ainakaan Kolmilammilla tullut havaituksi (Humppis 2010-08-16 8:40)

Ai että ylimielistä asennetta ja leipääntymistäkö? Ei ainakaan Kolmilammilla tullut havaituksi

Humppis
2010-08-16 8:40

Tuollaista siis on väitetty sekä enemmän että vähemmän arvostetuilla palstoilla (järjestyksen saa lukija päättää itse).

Ihan tikulla tonkimalla voisi tietysti asenteellisesti varustautunut katsoja löytää muusikoiden ilmeistä jotakin väitetynsuuntaista, kun nämä puhkiväsyneinä jälleen mainiosti vedetyn keikkansa jälkeen painostettiin pitkään ja innostuneesti taputtaen encoreille ja vielä poistuttuaan toistamiseen.

Tuohon tietysti ns. oppositio voi väittää (ja varmaan väittääkin), että fanittajat ovat menettäneet kyvyn terveeseen kriittisyyteen.

No, mielipiteitä saa tietysti olla ihan millaisia tahansa. Minun mielestäni Finlanders kuitenkin antoi taas täyden panoksen sille uskolliselle (ja aina yhtä suurelle) kannattajajoukolleen Kolmilammin kuumissa olosuhteissa.

Moittimisen aihetta en nähnyt enkä kuullut, muussa kuin väliaikalevyjen kuulumattomuudessa keskipylvään etuoven puolella. Se taas koskee kaikkia yhden yhtyeen iltoja, jolloin orkesterikorokkeen kajarit eivät jaksa suuren tanssijoiden joukon yli ja läpi toimittaa musiikin elementeistä perille muuta kuin kompin osia vain joten kuten. Arvailtavaksi nytkin joskus meni.

Se siitä, ja takaisin alkuun.

Maanataista alkaen ukkosmyrskyjen säestyksellä kehittymään alkanut pikakesäflunssa sai vauhtia tiistain lyhyistä swingeistä Mukkulan laiturilla sekä torstain oikein onnistuneista, mutta kuntoa koetelleista naistentansseista Jenkkapirtillä (joku Finlanders siellä).

Kun tauti ei noilla ottanut toetakseen, oli perjantai ja lauantai omistettava lepäilyyn, jolloin tanssimisen sijaan hikoilu tapahtui lähes liikkumattomassa tilassa. Helteet nimittäin jatkuivat, ja lievä kuume tehosti kummasti vaikutusta.

Kun kuitenkin sunnuntai jo alkoi varhain (aamukolmelta) ja kuumeettomana, oli parin kevyen koelenkin jälkeen selvää, että Kolmilammille on päästävä.

Sinnehän sitä asetuin autoineni neljänteen riviin, vaikka jo varttia vailla kuudelta olin paikalla.

Sisällä oli taaskin tyhjää, joten ensivalssit jäivät tanssimatta. Sen jälkeen ei sitten juuri tauoista ollutkaan tietoa, vaikka sellaisia olin määrännyt itseni pitämään taajaan. Tuttua väkeä (ihme ja kumma, samoja kuin aina Finlandersin illoissa) tuntui nimittäin yht'äkkiä tunkevan ovista ja ikkunoista.

Täyttähän siis taas tuli (missähän se väitetty suosion lasku oikein näkyy?) ja kuumaa tietysti myös.

Suklaakakkukahvit oli vetäistävä aurinkoisella terassilla jo ennen kahdeksaa, kun energia ei tahtonut riittää. Mukanani tuoman litran vetoisen sporttipullon vissyn pintakin aleni uhkaavasti.

Uusi tauko koitti kun muuan pikkuinen pääsi pääkaupungista paikalle. Käytiin imaisemassa puoli litraa eksoottista punalimua puokkiin. Tuossa pääsi lipsahtamaan naistetunnin ensimmäinen vartti.

Jo ennen tanssin alkua selvisi sekin, mitä kerran aiemmin ihmettelin: lämpömittarin arvoitus. Sama herrasmies kävi nimttäin nytkin sitomassa narulla mukanaan tuomansa mittalaitteen keskipylvääseen ja seuraili siitä illan mittaan lämpötilan kehitystä ja korjasi instrumenttinsa taas illan loppupuolella mukaansa.

Muuten kohdistin illan aikana päähuomion tanssitettaviini ja tietysti jossakin määrin myös toisiin tanssijoihin. Finlanders on jo niin tuttu, ettei varsinaista eritysihuomiota heppuihin tarvitse kiinnittää. Jos jotakin merkittävää muutosta olisi havaittavissa, sen kyllä huomaisi oitis ja automaattisesti.

Täysillä olivat mukana eivätkä vähääkään ylimielisinä, vaan koko ajan ottivat yleisönsä huomioon (ja toisensa tietysti myös).

Kiitos pojat, hienon illan järjestitte taas!

Tytöille tietysti yhtä suuret ja vielä lämpimämmät kiitokset. Ilman teitähän ei Kolmilammillekaan olisi mitään syytä hakeutua.

Seitsemäntoista naisen kanssa iltaa tuli muotoilluksi -tuttuja kaikki. Hakusaldo ei kovin korkeaksi noussut, kun niitä taukoja (onneksi) sittenkin tuli, ja naistentuntikin siis jäi lyhyeksi.

Tällainen: 19/5.

Loppuun asti olin ja kotiin vasta 22.40.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu