TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Keskustellaampa kahden orkesterin tarpeesta (Stefanus 2010-06-09 10:37)

Keskustellaampa kahden orkesterin tarpeesta

Stefanus
2010-06-09 10:37

Aika ajoin asia nousee esille, yksi vai kaksi orkesteria. Vilkaisin ensi viikonlopun kalenteria ja silmäilin lavoja, missä esiintyy yksi vaiko kaksi orkesteria. Ensiksikin yksi mielenkiintoinen havainto. Sunnuntai-illan tanssit näyttävät olevan lähes poikkeuksetta yhden illan tansseja. Mutta perjantaina ja lauantaisin on toisin. Tarjonta jakautuu melkoisen tasaisesti yhden ja kahden orkesterin illoiksi.

Näyttäisi sille, että nk. suurilla ja tunnetuimmilla lavoilla, pääasiassa ruuhka-Suomessa tanssitaan kahden orkesterin tahtiin. Kahden orkesterin illat ovat kai viime vuosina lisääntyneet? Ovatko markkinavoimat puhuneet ja näin saadaan lavoista samalla nk. ruuhkalavoja? Todennäköisesti tanssien järjestäjät ovat laskeneet, että tuotos on kuluja suurempi tällä tavalla.

Haluavatko tanssijat kahden orkesterin iltoja? Eikö väliaikamusiikiksi enää kelpaa levyt? Itse en kahta orkesteria illalle kaipaa. Minulle riittää aivan hyvin yksi orkesteri illalle ja kunnollinen väliaikamusiikki. toimii myöskin systeemi, kuten Metsälinnassa viime pyhänä ja muulolinkin, että ensimmäinen tunti levyjä, kahdeksalta orkesteri lauteille. Orkesteri vetää sinne lähes puolelle öin ja loppuun saakka tanssiville laadukasta levymusiikkia.

Tietenkin kahden orkesterin illoilla tarjotaan soittajille enemmän työtilaisuuksia ja se on tietenkin positiivinen puoli. olisi mielenkiintoisa saada kommentti asiaan vaikkapa joltakin tanssien järjestäjältä, mikä saa järjestämään kahden orkesterin iltoja, mikä taas saa pitäytymään pelkästään yhdessä orkesterissa.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu