TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Onkohan tästä jo puhuttu...? (Ansa 2003-07-09 10:05)

Onkohan tästä jo puhuttu...?

Ällikkämies
2003-07-10 12:16

Jos 'tanssikansa' ei ehkä vielä tiedostakaan boorihappoa sisältävän liukasteen terveydelle haitallisista vaikutuksista, ovat ne joka tapauksessa terveysriski niin muusikoille kuin tanssiravintolan ja -lavan henkilökunnalle.

Vaikkei boorihappoa sisältävien liukasteiden käytön aiheuttamasta terveysriskistä olekaan (?) riittävän tarkkoja tutkimustuloksia on kiistatta kaiketikin myönnettävä boorinhapon ainakin olevan terveydelle haitallista. Kuinka suuresta työturvallisuusongelmasta todellisuudesta on kysymys, sitä on vaikea arvioida, mutta niinhän se oli mm. aikoinaan asbestinkin kanssa.

Viisi vuosikymmentä sitten putkieristäjät olivat 'kyypärpäitä' myöten asbestimassan peitossa 'leipoessaan' paljain käsin vesi-asbesti -seosta eristettävien putkien pintaan, työtilan ilman ollessa harmaana kuivan asbestijauheen sekoituksen jäljiltä ilmassa leijuvista hiukkasista.

Ja tänä päivänä, kun huonetiloista löytyy vapaa leijailevia asbestihiukkasia saatetaan jopa koko kiinteistö asettaa käyttökieltoon siihen asti, kunnes asbestia sisältävät rakenteet on poistettu. Kiinteistössä on piillyt terveysriski. Ei ehkä suuri, mutta riski kuitenkin.

Ajat muuttuu ja kehitys kulkee vääjäämättä - tiedä vaikka boorihappokin todettaisiin joskus tulevaisuudessa ties' kuinka vaaralliseksi. Ehkä jopa niin, että esim. kaikki boorihapolla kyllästetystä puusta tehdyt rakenteet pitää purkaa ja toimittaa ilmatiiviissä pakkauksissa ongelmajätelaitokseen hävitettäväksi ja purkutyön saa tehdä ainoastaan paineilmalaittein varustautuneet erikoiskoulutetut ammattimiehet

Ups...
Tais ajatus taas rönsyillä :-D
Mutta kuitenkin:

Terveys- ja työturvallisuusriskeihin kannattaa aina suhtautua vakavuudella.
Ja tietty - terveellä maalaisjärjellä ;-)


Pari pikaisella haulla löytynyttä nettisivua, joissa juttua boorihapon käytöstä liukasteena:
Yle, Pallo Hallussa
Rytmi, Boorihappo pois tanssilattialta

Kirjoittajan avainsanat: boorihappo

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu