TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Kisarannan avajaisruuhkassa mietteitä sinkkuuden vaikutuksesta tansseihin (Pöllöneiti 2010-05-15 23:54)

Sos.statuksen vaikutuksesta tansseihin, omaa pohdintaa

Pia M
2010-05-16 13:23

Sen on miesten puheista huomannut, että harva tajuaakaan, kuinka suuri ero naiselle tanssi-illoissa tulee vakiintumisen myötä.

ja

Muutama vuosi sitten minulla oli ihan selvä mielipide vain oman kullan kanssa tanssimiseen. Kun kokemusta oli vain sinkkutansseista, sitä ajatteli että tottakai haluaa varattunakin jatkaa samaan tapaan, tanssillisesti saa enemmän vaihtelua. Vaan kun todellisuudessa juuri sitä vaihtoehtoa ei olemassa ole. Vaihtoehtona keskenään tanssimiselle tuntuu oman kokemuksen mukaan olevan parhaimmillaankin keskinkertaiset illat.

Mielenkiintoista.

Useimmiten kuulee sanottavan juuri niin päin, että vakiintuminen huonontaa daamin tanssiinpääsyä (olettaen, että pariskunta tanssii edelleen myös erillään, muiden kanssa). Sinä tuot esille sen puolen asiasta, että vakiintuminen parantaa naisen tanssillista tilannetta (olettaen, että nainen on vakiintunut tanssivan miehen kanssa, jonka tanssitaito vastaa tasollisesti naisen toiveita).

Taitaa olla kuitenkin viime kädessä aika subjektiivinen juttu, miten asian kokee. Henkkoht kokemukseni on, että sosiaalisen statuksen muutos itsessään ei ole aiheuttanut juurikaan muutoksia iltojen tanssillisuuteen, mutta se on, kuinka itse asennoituu omaan sosiaaliseen statukseensa. Lähtökohtana vaikka, että tanssiiko sitten vain oman kanssa, vaiko edelleen myös muidenkin kanssa. Ja se, kuinka sen oman kanssa sitten viime kädessä natsaa yhteen, jos päätyy tanssimaan vain kahdestaan. Sekä se, kuinka asennoituu siihen että tanssitaan edelleen paljon muidenkin kanssa, vaikka ollaankin kimpassa...

Omien kokemusteni perusteella olen aika vahvasti sillä kannalla, että molempi parempi :-) on hienoa jos pariskunta voi pitää sekä kahdenkeskisiä tanssi-iltoja, että myös iltoja jolloin tanssitaan enimmäkseen erillään. Tuohan ei onnistu jos a) jompi kumpi on mustasukkainen tai b) jos yhteiseen tanssiin tulee ongelmia jos pariskunta tanssii vain kahdestaan. Jälkimmäisestä vaihtoehdosta on hyvin kipeä omakohtainen kokemus, kun vain oman kumppanin kanssa tanssimisen lopputulemana kumppani ei sitten jaksanutkaan sietää sitä tanssillista yksipuolisuutta vaan alkoi huomautella joka ikinen tanssi-ilta kaikenlaisesta pienestä mikä hänen mielestään ei sujunutkaan tanssissa kuten piti. Lopputuloksena oma kahden vuoden tanssimattomuus, kun itseluottamukseni tanssissa laski aivan käsittämättömän alas jatkuvan omalta kumppanilta saadun negatiivisen palautteen takia.

Kun usein tilanne kuitenkin on se, että tanssiva pariskunta todennäköisesti ei ole tanssitaidollisesti täsmälleen samalla tasolla, niin vain oman kanssa tanssiminen on aina jommalle kummalle tinkimistä juuri siitä monipuolisuudesta. Itselleni tuossa ei ole ongelmaa, koska parisuhde on parisuhde ja tanssi on vain pieni osa sitä -> jos lähden oman kanssa tanssimaan, on paino kuitenkin oman kumppanin kanssa yhteisesssä tekemisessä joka siinä tapauksessa sattuu olemaan tanssi. Jos tanssillinen ambitio on hirveän korkealla, ja oma kumppani ei riitä sitä täyttämään, on sitten syytä tanssia erillään... mulla ehkä noita tanssikilometrejä alkaa olla takana niin paljon, että (pari)tanssi pysyy vain harrastuksena eikä maailma kosahda siihen jos oma kumppani vaikka aloittaa cha chaan ykkösiskulla vasemmalla jalalla eteen ;-)

Se, että on kumppani jonka kanssa voi pitää tanssilavalla hauskaa ilman huolta tai pelkoa riittämättömyydestä tai epäonnistumisesta, on lahja. Yhtä lailla lahja on se, että on kumppani jonka kanssa voi niin halutessaan jakaantua kahteen ja nauttia tanssista myös muiden kanssa. Mutta nähdäkseni tässä pätee juuri se viisaus, että parisuhde on käsitteenä tanssin yläpuolella - että tanssi on vain osa parisuhdetta.

Jaa rönsysipä tämä nyt. Paluu alkuperäiseen ajatukseen... että oman sos.statuksen muuttuminen ei mielestäni itsessään koskaan ole vaikuttanut tanssi-iltojen onnistumiseen. Toki joskus joku ukko on lakannut hakemasta kun on käynyt selväksi etten olekaan sinkku, mutta se on hänen ongelmansa sitten. Toisaalta sinkkuuntuminenkaan ei ole aikaansaanut sen suurempia jonoja ;-P

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu