TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Kisarannan avajaisruuhkassa mietteitä sinkkuuden vaikutuksesta tansseihin (Pöllöneiti 2010-05-15 23:54)

Kisarannan avajaisruuhkassa mietteitä sinkkuuden vaikutuksesta tansseihin

Pöllöneiti
2010-05-15 23:54

Yleisön pyynnöstä taas rapsaa...

Ihmeiden sarja jatkuu. Tällä kertaa suurin ihme tosin oli se, mitä tapahtui tanssien jälkeen - siis että tänään jaksoi kaverille tapetointiavuksi, vaikka pitkiin aikoihin en ole tanssien jälkeisenä päivänä jaksanut oikein mitään. Ainakin jos on ollut kyseessä yli puolen yön jatkuneet tanssit. Kaiken lisäksi työn jälkikin kesti tarkastelun, ei paljastanut kuinka vähillä unilla sitä molemmat teimme.

Mutta oli niitä pieniä ihmeitä illan aikanakin.

Oikeastaan oli ihan kuin olisi ollut kaksissa eri tansseissa. Alku- ja loppuilta olivat tyystin erilaisia. Hellepäivän lämmittämänä lähdin mieli korkealla, mutta alkuillan aikana kyllä fiilikset katosivat lähes tyystin. Suunnittelin jo, että naistentunnin pitäisin ihan suosiolla taukoa. Monta kertaa sai pakittaa pois tanssivien tieltä pois salista, ja silloinkin kun pääsi tanssimaan, oli siitä vaikea hyvänkään viejän kanssa nauttia. Yksi illan ihmeistä olikin se, ettei niistä kaikista kolhuista tullut sen enempää eikä pahempia mustelmia, ja sukkiksetkin kestivät akillekseen tulleen kolauksen.

Toinen melkeinpä ihme oli se, kuinka saattoi kertaheitosta niin muuttua illan kulku. Jonkin verran ennen varsinaista naistentuntia tulleet salsat, siinä se kääntyi. Lattarit tekivät lattialle tilaa, tuttu kiva hakija. Vaihteeksi ei yhtään kyynärpäätä tai kantaa kolhimassa. Hetken päästä lisää lattareita, edelleen tilaa. Ja sitten pian tulikin jo naistentunti. Heti alkuun ihan sattumalta sain mieluisan viejän hyppysiini - alkoi tuntua siltä että ehkä naistentunnilla olisi sittenkin toivoa. Olihan sillä, yllättävänkin hyvin sain haettua.

Kaiken lisäksi sen verran taisi miehiä paeta salista pois haettavista että tanssimaankin mahtui aiempaa paremmin. Siis siitä mahtui nauttimaan :) Eikä se tietenkään naistenhakuun loppunut, tilaa tuli loppua kohti koko ajan enemmän. Kyytikin innostui siitä sen verran että jaksoi sittenkin viimeiseen asti. Minäkin - mikä oli alkuillan olotilaan nähden kuumassa salissa pieni ihme sekin. Tietysti siihen vaikutti huimasti myös se, että alkoi myös vienti vetää - niin tuttuja kuin ennennäkemättömiäkin viejiä.

Sitä minä tässä vaan mietin, että jos näitä ihmeitä, pieniä ja suuria, tähän malliin satelee niin missä vaiheessa niistä tulee arkisia? Vai onko tässä nyt osin kyse siitä, että ehdin tuossa muutaman vuoden aikana vain unohtaa, millaista sinkkuna tanssiminen onkaan. Lavatanssit tuntuvat olevan sinkkuna ihan eri harrastus kuin varattuna. Niin eri malliin vetää vienti sekä määrän että laadun puolesta (suurin ero on kädenalitansseissa), ja nyt taas näköjään ilmaantuu kiinnostuneita tai muuten vaan flirttejä miehiäkin. No, onhan se toki kivaa että sinkkuelämässäkin sentään edes jokin hyväkin puoli on.

Sen on miesten puheista huomannut, että harva tajuaakaan, kuinka suuri ero naiselle tanssi-illoissa tulee vakiintumisen myötä. Silloin on ihan turha lohduttaa että kyllä "noin nuori, nätti ja taitava" pääsee varmasti hyvin lattialle rivistäkin. Ero entiseen on huima (joskin vähitellen armollisesti unohtaa, kuinka suuri). Samaan aikaan tietysti se tanssiva mies kyllä voi jatkaa entiseen malliin. Eikä auta mitkään vuorotuntisysteemit, kun naisia useimmiten on enemmän.

Muutama vuosi sitten minulla oli ihan selvä mielipide vain oman kullan kanssa tanssimiseen. Kun kokemusta oli vain sinkkutansseista, sitä ajatteli että tottakai haluaa varattunakin jatkaa samaan tapaan, tanssillisesti saa enemmän vaihtelua. Vaan kun todellisuudessa juuri sitä vaihtoehtoa ei olemassa ole. Vaihtoehtona keskenään tanssimiselle tuntuu oman kokemuksen mukaan olevan parhaimmillaankin keskinkertaiset illat. Kun itse vielä tuosta valvomisesta aina kärsii aika selvästi, niin eipä sellaisten takia välttämättä viitsi edes vaivautua. Nykyään sitä ymmärtääkin kummasti paremmin niitä, jotka päätyvät vain keskenään tanssimaan.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu