TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Tanssitunnelmaa Hiihtomäellä (Humutyttö 2010-05-09 10:39)

Tanssitunnelmaa Hiihtomäellä

Humutyttö
2010-05-09 10:39

Kun tulin luvanneeksi niin tässä tätä tulee... Jo muutaman viikon ajan muhi ajatus mielessä Hiihtomäen tanssi-illasta. Jotenkin vaan yhdistelmä Hiihtomäen lava ja PNP sai mukavaa kutinaa aikaan. Lava oli tuttu muutaman vuoden takaa, kun siellä olin eka kertaa. PNP taas on tuttu tapaus jo vuosien takaa. Jotain heidän illoissa on sellaista mikä sytyttää. Se sytytys on toiminut aina Lappia myöten.

Kuuden maissa oli kimppa koossa ja matka Mikkeliin alkoi. ABC:lle evään hakuun, kun viimeistään yöllä jo nälkä kurnii. Banaania ja virvokkeita. Iloinen puheen pulputus väritti matkaa ja välillä kuunteluun nostettiin jotain PNP:ltä. Tanssijalkoja jo vipatti kovin... Maisemassa ei vielä ollut viherrystä. Järvet olivat kovin täydennäköisiä. Peilityyntä ja niitä kuvastuksia veteen.

Hyvissä ajoin pieni punainen kaarsi Hiihtomäen parkkiin. Auto saatiin ihan lavan tuntumaan. Tuttuja sieltä täältä asteli kohti sisäänkäyntiä, kun hetki istuskeltiin autossa. Sisään kuitenkin ennen ensivalsseja niin, että kahvit ehdittiin hörpätä. Tutussa seurassa ne juotiin, vaihdettiin kuulumiset ja kutsu kävi valsseille. Vähän oli viileetä, mutta sinivalkoraidallisen ripustin naulaan tanssikenkäpussukan kera. Se viileys jäi siihen, kun kahta hakua vaille täydet olin parketilla.

Parketin kuulin olleen varsin luistavassa iskussa, mutta omat kengät toimi hyvin. Ne, joihin vielä ei ole löytynyt luistoa aiemmin. Vaihtokengille jäi siis vaihtopenkin osa. Orkesterikoroke oli häipynyt sitten edellisen käynnin ja sen verran oli lisää tanssiltilaa. Nyt oli parkettitasolla upouusi orkesterisyvennys. Aika paljon on kotoisan Kuikan lavan oloinen tuo Hiihtomäen lava. Sodan jälkeen rakennettuja, totesi kaveri, jonka kanssa tanssiessa asiasta tuli juttua. Niin, silloin kun oltiin nuoria. =) Vuosi 1952 näytää olevan Hiihtomäen vuosi, Kuikka vähän tuoreempi. Tarjoiluosasto on sisätiloissa ja makkaran tuoksu tunki oviaukosta sisään siitä ohi tanssiessa. Puuceepömpelit olivat lavan tuntumassa pihan perällä. Uudenuutukaisia, josta löytyy peili, käsienpesut, hiustenkuivaaja ja hiuslakka. Täydenpalvelun taukopaikka.

Olihan hurjan kiva ilta! Ekavalssilla ilta alkoi ja viimeiseen tahtiin riitti sitä menoa ja iloa. Kaksi hakua vaille täysi oli ilta. Alkuilta meni tuttujen matkassa. Toisella setillä sekottui sekaan jo uutuuksia. Hyviä tanssimiehiä osui kohdalle ikään katsomatta. 'Jestas sentään!' sain kiitokseksi hitaasta valssista. Juurikin sitä se oli. =) Mikähän muuten oli se hidas valssi, joka soi Hiljaisen kitaran parina? Jotain ennenkuulumatonta minun korvaan. Uutuusmies haki tangolle ja jo tanssiote ja eka askel oli kertonut, että eka kertaa en ollut parketilla. Juurikin noin se menee. Jetsas sitä tangomenoakin. Jenkat sain iloitella naapurin pojan kanssa. Miten hauskasti kaveri vei! Kursseilla oppimaansa kaivoi esiin siinä tanssin aikana. Jonkun silmään oli jenkat osunut ja kovin kiitteli näkemäänsä. Kuulema kivannäköistä menoa iloisine ilmeineen. Jotain kivoja heilureita siinä tanssittiinkin. Enempää yhdeltä tanssi-illalta ei osaa edes toivoa. No juu, lisää tanssiaikaa aina aamunkoittoon saakka. Sellaista vauhtia meni setit, että aina tuntui PNP olevan menossa tauolle. Aina olivat tulossa sieltä takaisinkin. =)

Onneksi on vielä olemasssa Hiihtomäen lavan kaltaisia tanssipaikkoja! Tuulahdus tunnelmaa jostain kaukaisuudesta. Pieni lava, jossa kaikki tuntuu olevan kädenulottuvilla. Ne miehetkin. =) Onneksi on olemassa ihania tanssimiehiä! Onneksi on olemassa PNP! Jotain sellaista pojat musiikkeineen saavat aikaan, että jestas sentään. =)

Sateen ropistessa soi ne illan viimeiset tahdit. Ihana ilta tansseineen ja tunnelmineen! Sinivalkoraidallisen ja ne vaihtokengät poimin matkaan. Pojat kävin kiitoshalaamassa kuten on jo tullut tavaksi. Tanssituin jaloin vielä juoksupyräys autolle. Eväsbanaanit katosi nopeasti siinä missä juomatkin. Kotimatka meni rupatellessa illasta. Kimppa kokonaisuudessaan oli varsin tyytyväinen Hiihtomäen iltaan. 12 eurolla sai tuon kaiken tanssikivan. Lavakesä on jo hyvässä vauhdissa!

Kirjoittajan avainsanat: Hiihtomäen lava PNP

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu