TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Järvenpään Tanssikeskuksessa Myrskytuuli ja In The Mood (Speedy 2010-01-24 23:31)

Taakse poistu

Avanaq
2010-01-26 11:28

Pitkä askel taakse on vähän eri asia kuin pitkä taka-askel. Tai siis.....arghh. No, yritetään :)

Virheellisellä pitkällä taka-askeleelle tarkoitettaneen tässä sellaista askelta, jossa jalka ojentuu pitkälle taakse, mutta muu keho ei seuraa tämän jalan päällä. Tai jos seuraakin niin liike ei ole viejän kontrolloitavissa vaan seuraaja päästää kätensä aivan suoraksi. Ehkäpä hankalin laji tässä tapauksessa on fusku, jossa sitä taka-askelta tehdään solkenaan. Viejän keinoit tässä tilanteessa ovat varsin vähissä. Usein ainoa toimiva ratkaisu on ottaa syliote ja jatkaa foksina.

Suljetun otteen tansseissa, esim. tangossa, naisen on luonnollisesti otettava pitkä askel taakse, siis liikkua vahvasti, jos mies näin vie. Jos mies kuitenkin vie oikein (ei siis sillä Monty Python askeleella )ja myös seuraaja osaa asiansa, daamin jalka ei ole holtiton eikä mene kovin kauas vartalon alta. Tällaisessa tilanteessa mies voi hallita liikkeen suunnan ja vauhdin ja hänellä on keinot ehkäistä törmäyksiä. Vastuu on siis pääosin miehellä.

Buggin tai kuviohumpan kahvimyllyvauhtiviejien kanssa sinulla ei kait ole paljon tehtävissä. Huolehdi kuitenkin siitä, että jalka pysyy mahdollisuuksien mukaan vartalon alla ja oma liikkuminen on mahdollisimman kontrolloitua.

Kirjoittajan avainsanat: vienti, seuraaminen, vaste

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu