TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Suosituin tanssilaji? (Josef 2010-01-07 9:09)

Soitettavat tanssilajit?

Avanaq
2010-01-09 13:12

Missä paikoissa tai kenen artistien keikoilla noin on ollut? Noiden mainitsemasi neljän lajin suhteellinen osuus on toki voinut vähentyä, mutta kyllä kait (lähes) kaikki tanssibändit niitä soittavat. Yhtyeillä, suosituillakin, on tosin oma musiikillinen linjansa ja tietyn tyyppiset lajit voivat painottua, mutta tuskinpa ne koskaan tanssibändien ohjelmistosta puuttuvat.

Kuvauksestasi voi tosin päätellä, ettet ehkä ole ollutkaan varsinaisten tanssittavien bändien ja artistien keikoilla vaan ehkä ennemminkin iskelmällisempien esiintyjien "tansseissa". Ainakin tuo "artistin viimeiseltä levyltä" viittaa siihen. Näissä tapauksissa yksipuolisuuden voi ymmärtää.

Epäilen myös kovasti, että paljon kursseja käyneet haluaisit soitettavan musiikkia yksipuolisesti, saati sitten pääosin vain buggia, jiveä ja fuskua. Enemmän kursseja käyneet toivovat nimenomaan monipuolista musiikkia eli usein myös hidasta valssia, chachata, rumbaa ja tangoa.

Perinteisempää (so. valssihumppatangojenkka) musiikkia painottavien tanssipaikkojen listaamista voisi helpottaa, jos kertoisit mistä päin maata niitä etsit. Artistien osalta kehottaisin siis välttämään radiosuosittuja iskelmäartisteja, vaikka toki osa heistäkin esittää kohtuullisesti em. tassilajejakin.

Kirjoittajan avainsanat: Esiintyjät, monipuolisuus

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu