TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Finlanders x 2 ja Sinitaivas, Satulinna ja Kerhola (Seikkailija 2010-01-07 16:45)

Finlanders x 2 ja Sinitaivas, Satulinna ja Kerhola

Seikkailija
2010-01-07 16:45

Tylsän otsikon myötä pitkästä aikaa tanssipaikkaraporttia rustaamaan...

Satulinnassa oli loppiaisaattona tanssijamiehen painajainen. Rivi oli pullollaan mukavia haettavia ja heti kättelyssä oli selvää, ettei puoliakaan ehtisi hakea illan mittaan. Yleensä en ota stressiä hakutoiminnasta, mutta nyt pieni turhautuminenkin painoi päälle. Jotain kertoo se, että sellaistakin tyttöä, jonka kanssa on joskus ollut mukava veivata puoli iltaa, tulin hakeneeksi vain kerran illan aikana. Lisäksi jouduin jakelemaan naistenhaulla pakkejakin (en toki hakualueella), kun tuttujen kanssa tuli sovittua yhteisestä tanssista nopean vesitankkauksen vain hoidettuamme alta ensin ja siinä välissä sitten joku toinen ehti hakemaan. Näin ollen täytyi vain kohteliaasti todeta, että olen jo varattu, vaikka se tyhmältä kuulostikin. Mutta uskon, että tällainen toiminta on sallittua hakualueen ulkopuolella.

Musiikkia on oikeastaan turha mainostaa sen enempää. Ihmettelen vain ihmisten hinkua kysellä, että onko Sinitaivas jo parempi kuin Finkut jne. Minusta kummatkin ovat hyviä ja välillä toisella kokoonpanolla on parempi ilta jne. Finkkujen ohjelmisto on osaltaan tylsänpuoleinen, koska sen tuntee niin läpikotaisin. Tosin Sinitaivaankin biisit tulevat väkisinkin tutuiksi, kun tarpeeksi keikoilla käy. Täytyy myös muistaa, että lavoilla kiertää myös paljon muitakin erinomaisia orkestereja, eikä se ole hyväksi, jos kaikki tuppautuvat vain Sinitaivaan ja Finkkujen keikoille. Mutta joillekin ihmisille on tärkeää tietää, mikä on milloinkin muotia. Minun ainoa toivomukseni on, että keikoilla on riittävästi mukavia tanssitettavia ja tämänlainen ajattelu toki saa aikaan tietynlaista laumakäyttäytymistä. Yhdenlaista lauma-ajattelua myös edustaa se, että jätetään tanssit väliin, koska oletetaan paikalla olevan mahdoton ruuhka. Tämän kun tarpeeksi usea tekee, niin se luo ihan mukavat puitteet tansseille kuten Satulinnassa nyt. Koko illan mahtui ihan mukavasti tanssimaan!

Koska Kerhola on näin talvisin lähin lavani, niin olisi ollut hölmöä jättää Finkkutanssit väliin loppiaispäivänä. Nytkin rivi pursui mukavia haettavia, mutta tietynlainen kohtuus sentään säilyi. Illan parhaimmat tanssielämykset koin kahden itseäni huomattavasti vanhemman naishenkilön kanssa (n. 45 v. ja 60 v.), joten yhteisten tanssikemioiden kohtaaminen ei todellakaan edellytä ikien kohtaamista. Muutenkin tanssissa puhdas tekniikka tai notkeus ei ole avain onneen, vaan se asenne eläytyä musiikkiin! Toki tanssitekniikka antaa pohjan ylipäänsä musiikin tulkitsemiseen.

Aika paljon buggaa tuli illan aikana ja tuntuu, että siihen ei kyllästy millään. Varmasti moni muu on kyllästynyt, mutta minusta buggasta löytyy koko ajan uusia elementtejä, joita voi soveltaa. Toisaalta, tämä edellyttää virikkeellistä ja vaihtelevaa musiikkia ja siinä mielessä olin tyytyväinen Finkkuihin. Ehkä vielä enemmän toivoisi rullaavampia kappaleita näiden iskevien tilalle.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu