TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Lavatanssikurssit (Nalleneiti 2009-12-17 9:17)

Itsensä myyminen ja virheet

Avanaq
2010-01-04 21:48

Hieno kirjoitus. Kommentoin silti vain yhtä kohtaa.

Näistä kaikista seuraa eteenpäin pyrkivälle naiselle myös kovasti paineita. Naisten haulla pitäisi uskaltaa ja ehtiä hakea hyviä tanssijoita. Ja kun näitä kiinni saa, pitäisi onnistua täydellisesti. Uutta mahdollisuutta ei ehkä enää ikinä tule. Sen verran ylpeyttä nimittäin minullakin on, että jos tanssin jälkeen ilme on ynseä ja kiitoshakua ei kuulu, niin uudestaan en itsestäni typerystä tee.

Puhun tietysti vain omasta puolestani, mutta en usko tuon pitävän paikkaansa. Täydellisesti ei tarvitse onnistua, eivätkä virheet, edes emämokat, haittaa. Vähänkin kokeneempi mies osaa arvioida naisen "tanssillisen perustason", so. esim. rytmitajun, seuraamisen, vartalonkäytön ja musikaalisuuden, virheistä huolimatta. Naisen ei todellakaan tarvitse osata kaikkia koukeroita ja hän voi ihan rauhassa seota askeleissaan useammankin kerran, ja silti hänet voi arvostaa ja arvioida loistavaksikin tanssijaksi.

Äläkä heitä hanskoja tiskiin, vaikkei kiitoshakua heti kuulukaan. Siihen voi olla monta muutakin syytä kuin sinun taitosi tai persoonasi. Sinun kriteereilläsi olen tehnyt itsestäni typeryksen lukemattomia kertoja, mutta useimmiten se on lopulta kannattanut :)

Tiedän toki miehiä, joille daamin tekemä "virhe" on katastrofi. Eräs tanssituttu daami sai kuulla sitä nuorison suosimaa v-alkuista kommentointia, kun jokin herran viemä jive-kuvio ei onnistunutkaan. Viikkoa myöhemmin mummotunnelissa vanhempi herra piti ko. daamia täysin jive-tansia osaamattomana. Harmi vain, ettei kumpikaan herroista tiennyt daamin olevan A-finaalitason jivettäjän :).

Kirjoittajan avainsanat: virheet, hakeminen, osaaminen

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu