TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Tangon vartalokontakti (Karppa 2009-12-13 21:06)

Kilpatangon vartalokontakti

Tomy
2009-12-18 18:08

Tämän päivän kilpatangossa näyttäisi olevan menossa trendinä hurjat ja nopeat daamin pään heilautukset ja linjaukset suuntaan ja toiseen. Nopeat liikkeet vaativat kehosta tarkkaa valmistelua ja selkeän vartalokontaktin parin välille.

Mies tuntee daamin pitkin oikeaa kylkeä ja oikean reiden pinnalla. Riippuen asennosta ja tanssisuunnasta daami ikäänkuin pyörii miehen oikean reiden ympärillä. Promenadeissa*) voi tiiviyttä hakea myös puristamalla reisiä yhteen, jolloin vartalokontakti tulee myös enempi eteen.

Erona lavatanssiin asento on avoimempi, mielestäni. Molemmat antavat puolikkaan kehostaan toiselle, sen oikean, ja vasen jää itselle. Oheisen videonpätkän alkumetreiltä voi hyvin nähdä kuinka miehen frakin valkoinen etumus näkyy koko ajan eteenpäin ja daami seuraa tiukasti miehen kyljessä, vasen reisi miehen oikean reiden takana.

Parhaimmillaan vaste parin välillä on samalla hetkellä sekä herkkä että voimakas. Voima tuntuu imuna ja jäntevyytenä. Kuin jousi, joka on jännitetty ja valmis vapauttamaan energiansa pienestä sormen liikkeestä. Näitä ajatellen toivon, että voitte analysoida linkin tangon ensimmäiset 20 sekuntia uudelleen.

*) Promenadi = tanssiasento, jossa molemmilla katse menosuuntaan.

Kirjoittajan avainsanat: tango, kilpatanssi, vartalokontakti

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu