TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Foksin kosketus (Vanha mies 2009-12-14 13:23)

Tangon taivutus

Avanaq
2009-12-16 12:14

"Jaa onhan ne taivutukset ainakin mukavia katsoa kuka ne osaa ja tiataa, mutta empä nyt niin kamalasti niistä pidä. Ainakin joidenkin pidäs kattoa missä niitä harrastavat. Olen muutaman kerran ajatellut että nyt katkes daamilta niskat kun kesken kauniin ja kaipa oikeaoppisenkin taivuttelun paikalle tulla viuhtoo joku hulikopteri härdelli ja tumps. Joskus on viejä kerennyt pelastamaan daaminsa alta pois mutta ei aina. Noh vikahan ei ole taivuttelijoiden mutta onkohan tuo nyt kovin tungos paikoissa niin kiva harrastus.

Ehdottomasti pitää harkita missä, milloin ja millä "musiikillisella hetkellä" taivutuksia tehdään. Näissä törmäyksissä vastuu ei siis ole todellakaan vain takana tulevalla.

Periaatteessahan lavalla on samat säännöt kuin laskettelurinteessä: takaa tuleva väistää. Kaikki vastuu ei silti vain hänellä. Edellä menevä (tanssiva/laskeva) ei esimerkiksi saa pysähtyä eriyisen yllättävästi, ahtaaseen paikkaan tai kohtaan, josta takana tulevan on häntä vaikea havaita.

Syviä taivutuksia ruuhkaisella lavalla kannattaa siis harkita tarkkaan. Taivutukset on myös parempi tehdä sellaisella hetkellä, joihin ne musiikillisesti parhaiten sopivat. Tällöin ainakin osa takana tulevista osaa varautua yllätyksiin. Taivutuksen voi myös tehdä niin, että taivuttaja on kääntynyt tulosuntaan ja hän kykenee paremmin estämään mahdolliset törmäykset. Ja TV-kamera ei oikeuta poikkeustaivutuksiin vaikka kuinka lavapora olisikin.

PS. Perinteinen sambahumppa on hauska tanssi.

Kirjoittajan avainsanat: tango, humppa, taivuttaminen, etiketti

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu