TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Suoritus (Päivi 2009-11-30 13:32)

Suorittaminen, onko sitä oikeasti niin kauhean paljon

Mr.P
2009-12-15 20:44

" ei kenenkään, joka osaa kävellä, tarvitse tuntea itseään niin huonoksi, etteikö voisi tansseissa käydä."

Kaikki voivat kyllä tansseissa käydä, mutta toinen asia onkin se, kuinka monta kertaa viitsii käydä, kunnes kyllästyy kävelemiseen lahes aina niiden samojen naamojen kanssa. Kävelemään kyllä kaikki pystyvät, mutta tanssi on aivan eri asia.

Tanssin oppiminen vaatii vuosien ja taas vuosien määrätietoisen harjoittelun. Ei riitä että tanssii, pitää myös tehdä oheis harjoitteita, venytellä ja saada keho vahvaksi ja joustavaksi, kehon huolto aina ravintoa myöten on tärkeää, loistavaan ja nautinnolliseen liitelyyn tanssilattialla. Uskallanpa väittää että 95 % lavatansseista kävijöistä ei edes venyttelee lihaksiaan 3-6 tunnin kovankaan tanssisuorituksen jälkeen. Kun katsoo tanssikansaa, niin suurimmalla osalla ei ole edes edellytyksiä kuntonsa puolesta päästä kovinkaan liitelevään, nautittavaan suoritukseen.

Hyvät tanssijat löytyvät yleensä jonkun menestyvän seuran alta, olipa sitten kyse mistä tanssilajista tahansa. Menestyvissä seuroissa on ammatti tanssin opettajat ( ei mitään Suselin ohjaajia ), heiltä saa kunnon ohjausta jota tanssissa tarvitaan, koska vaivattoman ja kevyen näköiseen tanssiin, vaaditaan aika paljon muutakin kehon hallintaa kuin jalkojen siirtelyä ja paljon kuvioita. Lavatanssi opetuksessa mielestäni opetetaan vain kuvioita ja pyritään tukehduttamaan luonnollinen liike ja tanssin vapaus, tanssilattijoiden ahtauteen vedoten.

Mutta, lavakulttuurin hyviinpuoliin kuuluu, että ujoinkin, ruminkin ihminen pääsee lähelle vastakkaista sukupuolta, osaamalla vain kävellä rytmiin tai rytmin vierestä, ihan vain lupaa pyytämällä. No tuleepahan ihmisen perustarve, läheisyys tyydytettyä, vaikka suurimmalla osalla on toiveena löytää se oikea kumppani. Niinhän nuo vanhemmat julistavat että lavoilla kohdattiin yleensä se tuleva aviopuoliso, mihin se tarve olisi nytkään kadonnut. Se on hyvä juttu, mutta silti kaikki ovat vain tanssia harrastamassa.

On se vain niin ihanaa kävellä ja vielä vastakkain, sellaisen ihmisen kanssa jonka mukaan ei muuten lähtisi kirveelläkään.

Lavoille kannattaa uskaltautua huonoillakin taidoilla, toinen asia onkin jo se että viihtyykö siellä, on nimittäin niin pirusti hyviä paikkoja missä on paljon hauskempaa kuin tansseissa, vaikka olisi hyväkin tanssija.

Suorittamisesta vielä sen verran, että mielestäni, kun jonkun asian osaa, niin ei tarvitse enää suorittaa, se vain sujuu automaattisesti, ikäänkuin virraten selkäytimestä.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu