TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Liian kovaa . . .tai liian kevyesti (Jora 2009-11-19 11:36)

Salsan vieminen ja seuraaminen

Avanaq
2009-11-24 0:18

Swingeissä naisen käsi on vähän kuin aisa, josta mies kääntää ja kuljettaa naista haluamaansa suuntaan. Pikaisen analyysin tuloksena salsassa naisen käsistä puuttuu työntövaste, tai sitä on hyvin vähän, jolloin mies pystyy esim. pujottamaan naisen käden naisen oman pään taakse. Swingeissä vastaava vienti saattaisi daamin spinnaamaan, koska nainen reagoisi miehen kohti tulevaan käteen työntövasteella ja niin ollen liikkumalla miehen kädestä pois päin.

Tuon minun mielikuvitussalsadaamini vaste on niin astraalimainen, että varmempien johtopäätösten teko on epävarmalla pohjalla. Silti uskallan olla ainakin jossain määrin eri mieltä.

Salsassa naisen työntövaste on ehkä erilainen kuin swingeissä ja sitä on kokonaisuudessaan vähemmän, mutta silti sitä on, tai täytyy olla. Osa kuviosta/vienneistä perustuu kuitenkin selkeästi työntöliikkeisiin. Työntöliike on pyöreämpi tai ainakin laajakaarisempi kuin swingeissä, mutta silti se on.

Naisen käden pujotus naisen oman niskan taakse onnistuu myös swingeissä, ja itse asiassa yllättävän helposti. Se ei siis saa naista spinnaamaan, jos vienti tehdään oikein. Miten se sitten tehdään oikein? Mielikuvitusswingdaamini on myös hyvin eteerinen, mutta hatarasti ymmärsin onnistumisen edellytyksenä olevan ainakin mm. miehen viennin "tasaisen rentouden". Mies tuottaa lähes olemattoman vasteen (käsivarsi on isoloitu vartalosta, jolloin sen kautta ei välity vientivoimaa), johon hyvin seuraava daami vastaa yhtä olemattomalla vasteella. Liikerata ja mm. käsiote ja ranteen kulma ovat myös erilaisia.

Jäämme jännitysellä odottamaan oikeilla naisilla tehtyjä kokeita.

Kirjoittajan avainsanat: salsa, swing, vaste, vienti, seuraaminen

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu