TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Liian kovaa . . . (SeinäKukkanen 2009-11-17 15:10)

Jäykät/jäntevät/löysät kädet

Päivi
2009-11-19 12:17

"Olettaisin, että löysät ja peräänantavat kädet saattavat joissakin tilanteissa altistaa helpommin kipukokemuksille ja repimistuntemuksille. Eli kuinka käy, jos vain kädet seuraavat ja vartalo tulee perässä vasta, kun on pakko? Aika haastaavaa on tuollaisten "käsien" vienti."

Monesti puhutaan siitä, että kädet eivät saisi olla löysät mutteivät myöskään jäykät. Itsestä ainakin tuntui, että alkuvaiheessa sai "moitteita" molemmista, vaikka teki vain pieniä muutoksia käsiensä jännitteessä. Ajan saatossa tilanne tietenkin parantui. Mutta vasta reilu viisi vuotta sitten tajusin, mikä on se olennainen asia! Ei niinkään se, minkä verran käsien lihakset ovat jännittyneenä, vaan se, ovatko olkaniveltä hallitsevat lihakset, eli yläselän ja rinnan lihakset aktiiviset vai passiiviset! (Yläselän lihakset = lapatukilihakset.) Yläselän ja rinnan lihakset huolehtivat siitä, soutaako kyynärpää eteen ja taakse vai ei! Käsivarren lihaksia ei tarvitse periaatteessa käyttää ollenkaan. Kyynärpäätä ei tarvitse pitää koukussa hauislihaksen avulla, sillä lapatuki- ja rintalihakset pitävät olkavarren alaspäin silloinkin, kun siihen kohdistuu veto. ->> Jäntevän tuntuiset kädet.

Testatkaa ja kommentoikaa!

Em. jutut koskevat sekä viejiä että seuraajia.

Viejän käsivarsien lihasten passivoinnista ja lapatuki- ja rintalihasten aktivoimisesta seuraa automaattisesti miellyttävä vartalovienti. Seuraajasta taas tulee rennoilla käsillä mutta hallitulla olkanivelellä "elastinen" ja helposti hallittava seuraaja.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu