TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Liian kovaa . . . (SeinäKukkanen 2009-11-17 15:10)

Käsilähtöinen vs. vartalolähtöinen vienti

Jora
2009-11-18 12:26

Vartalolähtöinen vienti saattaa olla voimakastakin, mutta ei koskaan ikävällä tavalla daamia yllättävää, koska mies joutuu ennen vientiä valmistautumaan itsekin liikkeeseen, eikä voi siis vain yllättäen nykäistä kädellä.

Ketjua lukiessa tuli tarve mainita, että vienti voi tosiaan olla melko voimakastakin, toki riippuu paljon lajista. Mielestäni voima ei ole oikeastaan ongelma, jos molemmat osapuolet käyttävät sitä yhtä paljon, kunhan lajille ominainen tekniikka on hallussa. Enemmänkin haittaa se, jos nainen antaa kädestä periksi, jolloin viennillä ei ole edellytyksiä mennä perille. Tästä voi seurata ei-toivottuja yrityksiä. Olisi aika noloa molemmille, jos vastetuntuman puutteessa ei tehtäisi yhtäkään kuviota, vaan tallustettaisiin vastakkain koko kappale.

Hiukan epäilyttää näiden vienti- ja seuraamiskeskustelujen hyödyllisyys, jos asiasta puhutaan aina yleisellä tasolla. Mielestäni vienti ja seuraaminen ovat luonteeltaan hyvinkin erilaisia eri lajeissa. Jossain lindyssä tai BW:ssa tarvitaan tietyissä tilanteissa tekniikkaa, joka ulkopuolisesta saattaa jopa näyttää repimiseltä (olematta sitä oikealla tekniikalla). Salsassa taas selvitään gramman painoisilla "makaronikäsillä" ehkä siksi, että vienti on likimain jatkuvaa.

Imeisesti jotkut olettavat, että vientiä pitäisi tapahtua koko ajan muissakin lajeissa kuin salsassa. Tästä seuraa mielestäni melkoisia ongelmia (esim. bugg, BW, lindy hop) ajateltujen kuvioiden läpivientiin. Aika monet daamit alkavat hidastaa liikettään vienti-impulssin jälkeen (eteneminen tai kääntyminen) tai jopa muuttavat suuntaa oma-aloitteisesti

SeinäKukkanen: Herkkyys saavutetaan nöyryyden ja sen tiedon kautta että aina on jotain uutta opittavaa, aina voi tehdä asioita paremmin ... tuntokarvat pystyyn ja tunnustelemaan.

Oppiminen on melkoista kädenvääntöä eri mahdollisuuksien välillä. Ei ainakaan minulle helppoa läheskään aina tunnistaa, aiheutanko itse sujumattomuutta vai se otteessa oleva. Todennäköisesti puutteita molemmilla, koska täydellisyyteen vain harvat kykenevät pääsemään. Ilmeisen vaikeaa on hyvänkin opetuksen ymmärtäminen tai jokin motorinen vajavuus estää toteuttamisen. Muuten ei kai olisi mahdollista, että vuosiakin samoja kursseja käyneiden kanssa esiintyy selviä puutteita ihan perusasioissa, eikä tanssiminen onnistu.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu