TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Liian kovaa . . . (SeinäKukkanen 2009-11-17 15:10)

Kovin vaikeaa

SeinäKukkanen
2009-11-17 21:35

"Ratsastusta harrastavana uskallan väittää etteivät useimmat pitkäänkin ratsastaneet osaa sanoa, milloin olisi oikea aika antaa ratsulle merkki kääntymisestä koska eivät tunne ja tiedosta sitä, mikä hevosen neljästä jalasta on kulloinkin askeltamisvuorossa. "

Itsekkin yli 22 vuotta ratsastusta harrastaneena ja vähän enemmän kuin takapihan nähneenä, en ihmettele että asiat on näin. Kehitys kun tuppaa olemaan sellainen asia että siinä vaiheessa kun kuvittelee/luulee tietävänsä/osaavansa kaiken niin kehittyminen pysähtyy kuin seinään. Herkkyys saavutetaan nöyryyden ja sen tiedon kautta että aina on jotain uutta opittavaa, aina voi tehdä asioita paremmin ... tuntokarvat pystyyn ja tunnustelemaan.

mutta

Voisin kuvitella että tanssittavat herrat haluavat daameille tuottaa mukavia tanssihetkiä eikä mustelmia. Ja kyllähän sinä sitten ratsastusta harrastavana itsekkin tiedät että kun 700kg hevonen on suunnan ja vauhdin ottanut, niin sinä et sitä voimaa käyttämällä käännä toisaalle tahi pysäytä! ja vaikka tanssitettavat daamit eivät samaa massaa mukanansa kanna, niin silti heihin pätee aivan samat fysiikanlait suunnan, liikkeen ja massan suhteen ... niitä ei voimalla voi hallita.

Minusta on mielenkiintoista kun monesti huomaan että ratsastusta verrataan tanssiin ja kai näissä kahdessa lajissa jotain yhteistä voi löytää mutta silti kyse on kahdesta reilusti toisistaan eroavasta lajista.

Ehkä merkittävin ero paritanssin ja ratsastuksen välillä on se että tanssissa molempien osapuolien tulisi olla tasapainossa omilla jaloillaan kun taas ratsastuksessa hevonen pyrkii pitämään/säilyttämään oman taspainonsa siitä huolimatta että ratsastaja pompotellen rikkoo liikkeen balanssin (ja tätä hevosten taipumusta seurata selässä olevan ratsastajan painon siirtymistä satulassa hyödynnetään eri liikkeitä suoritettaessa).

... siispä voisi olla ihan rakentavaa lakata vertailemasta näitä kahta lajia keskenään. Minusta on nimittäin iso ero siinä että kahdella on omat tasapainot ja ollaan omilla jaloillaan kun että toinen tasapainottelee kahden päällekkäin liikkuvan massan 'viidakossa'. Tietysti mikäli joitakin asioita saadaan avattua ymmärrettävämpään muotoon käyttämällä ratsastusta esimerkkinä, niin mikäs minä siihen olen mitään sanomaan TAI ylipäätään ollenkaan.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu