TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Liian kovaa . . . (SeinäKukkanen 2009-11-17 15:10)

Kovin vaikeaa

Trickster
2009-11-17 16:20

"Kuulutan nyt siis perään muiden kokemuksia sekä näkemyksiä, kommentteja ja toivon myös herättäväni ajatuksia ... itsensä tarkkailuun, kohdistamiseen että löytyykö 'minusta' noita voiman käyttäjän piirteitä ja jos teistä miehistä löytyy kyky tunnistaa tämä piirre itsessänne niin kenties 'impulssin' opetella siitä tavasta pois ..."

Enemmän tai vähemmän voimalla voi viedä ja tulee vietyä aina silloin (eli yleensä) kun tekniikka on puutteellinen. On hyvin vaikeaa opetella tarkasti tuntemaan ja ennakoimaan hyvin monitahoinen motorinen ja dynaaminen kokonaisuus ja sovittaa ajallisesti yhteen sekä oma liikkuminen, vientiliikkeet, parin liikkuminen, ympäristön liikkuminen, musiikki ja jonkinlainen mielikuva tanssin luonteesta. Vientiliikkeiden oikea ajoittaminen vaatii käytännössä erittäin hyvää tuntumaa sekä tiedostamista kaikesta siitä mitä juuri sillä hetkellä tapahtuu, eivätkä useimmat ihmiset ehkä koskaan opi hallitsemaan edes omaa kehoaan ja tasapainoaan riittävän hyvin pystyäkseen vapauttamaan riittävästi kapasiteettia hienovaraisempaan vientiin.

Ratsastusta harrastavana uskallan väittää etteivät useimmat pitkäänkin ratsastaneet osaa sanoa, milloin olisi oikea aika antaa ratsulle merkki kääntymisestä koska eivät tunne ja tiedosta sitä, mikä hevosen neljästä jalasta on kulloinkin askeltamisvuorossa.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu