TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Viennistä - kysymys (MLeena 2009-11-06 10:45)

Armeijan marssi

Entinen tahkojalka
2009-11-17 11:00

Kuten todettiin niin paraateissa marssivat vuosikausia harjoitelleet sotilaat pystyvät marssimaan tarkalleen samaan tahtiin, normaalioloissa muodostelmassa seurataan edellä marssijan tahtia ja sovitetaan oma tahti tämän mukaan.

Monille naisille tämä marssikoulutus voisi olla ihan oikea paikka jos ajatellaan tanssin kannalta, oppii takuuvarmasti seuraamaan ja jollei opi niin on turvallaan maassa.

Miesten kannalta (tanssia ajatellen) armeijan marssi ei palvele ollenkaan, tai no se kulmamies oppii kyllä marssimaan tahdissa. 1/20 onhan se aika hyvin sekin.

Mutta ihan tosi, kun itse taikinoin tuon rytmin löytämisen kanssa niin sain silloin nuita älyttömiä kommentteja että kyllähän kaikki armeijan käyneet osaavat askeltaa rytmiin. Näitä kommentteja antoivat ilmeisesti sellaiset jotka olivat jo äidin kohdussa oppineet rytmitajun, he eivät voineet millään ymmärtää että jotkut ovat ehkä 20-50 vuotta jälissä tässä harjoittelussa.

Paljon taivastellaan sitä kun tanssi ei ole enään suurten massojen harrastus ja tanssilavat kuihtuvat pois. Onko kukaan koskaan ajatellut että kuinka paljon on niitä jotka eivät ole koskaan oppineet näitä tanssiin ja musiikkiin liittyviä alkeita? Onko kukaan koskaan kohdistanut tanssikursseja nimen omaan näitä ryhmiä silmällä pitäen? Tiedän että näihin ongelma ryhmään kuuluvilla on halu oppia tanssimaan (tiedän kokemuksesta) mutta valitettavasti tavalliset tanssikurssit eivät anna näille mitään, he vain turhautuvat ja luovuttavat. Ei kaikki jaksa alkaa etsiä yksityisopettajia jotta oppisivat alkeet, eikä kaikilla ole edes taloudellisia mahdollisuuksiakaan sellaiseen.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu