TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Viennistä - kysymys (MLeena 2009-11-06 10:45)

Armeijan marssi

Entinen tahkojalka
2009-11-16 12:28

"Armeijan marssisshan asia on simppeli: toteutat niin, että isket saappaankoron katuun aina musiikin iskulle."

Nämä ovat niitä sarjassa hassuja väitteitä. Itse kuuluin niihin takarivin miehiin, ei siellä takarivissä voinut sitä tahdin huutajaa seurata, piti seurata sitä edessämarssijan rytmiä. Kulmamies (siis se joka määräsi marssirytmin) saattoi ihan piruillessa vaihtaa tahdin eri jalalle kompurointia siinä seurasi jollei ollut tarkkana.

Rytmitajuttomuus huomattiin ainakin yhdessä henkilössä minun armeija aikana, hänet yritettiin laittaa kulmamieheksi mutta hänellä vaihteli askel niin paljon että hänet sijoitettiin kulmamiehen taakse jossa hän kyllä pystyi seuraamaan kulmamiehen rytmiä. Eli tästäkin huomattiin että täysin rytmitajuton pystyi marssimaan muodostelmassa kunhan katsoi mitä muut tekivät.

Mitä tulee nykyisin armeijan marssiin niin eipä näyttänyt hyvältä viime kesänä valaparaatin marssi, jotkut sanoivat että hävetti myöntää että kyseessä oli Suomen sotilaita (tai tulevia sellaisia). En tiedä tulkitsivatko he jokainen rytmiä oman mielensä mukaan.

Kuten tuossa aiemmin on kirjoitettu niin jotkut ovat oppineet rytmin jo kohdussa äitinsä kuunnellessa musiikkia ja liikkuessaan musiikin tahdissa ja sitten on niitä jotka ovat aikuisikään saakka jääneet paitsi kaikenlaisesta musiikillisesta liikkumisesta sekä musiikin kuuntelusta.

Tällaisten musiikin mukana kasvaneiden tuntuu olevan erittäin vaikea ymmärtää niitä jotka joutuvat kovalla työllä opettelemaan aikuisiällä nämä taidot. Tietenkään kaikki eivät opi niitä taitoja ja tuloksena on sitten niitä tanssijoita jotka tanssivat vain johonkin rytmiin musiikista piittaamatta, tai pahimmillaan tanssivat aina siihen samaan rytmiin minkä ovat oppineet.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu