TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Viennistä - kysymys (MLeena 2009-11-06 10:45)

Väärä rytmi - nyt valkeni!

Petteri
2009-11-12 16:15

"Olen kuullut sanottavan (itselläni ei ole kompetenssia sanoa, pitääkö paikkaansa), että 80 % miehistä tanssii väärään rytmiin. Kun huiput yleensä hakevat vain huippuja, lähes 80% naisista tanssii aina väärään rytmiin tanssivan miehen kanssa. Kun riittävästi tulee toistoja, liikeradat automatisoituvat ja väärä rytmi menee varmaan ns. selkäytimeen. Tätä ongelmaa ei tietenkään esiinny vähän tanssivilla naisilla."

Se milloin joku tanssii väärään tai oikeaan rytmiin on aika monipiippuinen kysymys. Oikean tai pikemminkin hyvän rytmin käsite on erilainen lavatanssin alkeiskurssilla kuin lavatanssin konkarikurssilla, samoin kilpatanssin alkeiskurssilla on erilainen käsitys hyvästä rytmistä kuin kilpatanssin C-luokan kisoissa.

Toki se, ettei tanssissa ole mitään rytmiä on ihan selkeä asia, mutta sen jälkeen kun seurataan musiikkia edes jotenkin on kyse siitä, että osa tanssijoista rytmittää musiikin paremmin kuin toiset.

Lavallakin oikeaan rytmiin tanssiminen on erilainen käsite jo riippuen siitä ollaanko tanssimassa pienellä itä-suomalaisella kesälavalla vai Järvenpään tanssikeskuksen perjantaissa. Ja kuka tanssia katsoo.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu