TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Viennistä - kysymys (MLeena 2009-11-06 10:45)

Väärä rytmi - ???

Jora
2009-11-12 12:27

...pitääkö paikkaansa), että 80 % miehistä tanssii väärään rytmiin. Kun huiput yleensä hakevat vain huippuja, lähes 80% naisista tanssii aina väärään rytmiin tanssivan miehen kanssa.

Mielestäni tanssijoiden taitojen jakautuminen ei mene niin, että 80% miehistä tanssii oikeasti väärin ja loput ovat täydellisesti tanssivia huippuja. No, ihan suoraan ei tuota sanottu, eikä ainakaan väitetty niin. Jakauma lienee gaussimainen, koska tanssin sujuminen riippuu monista toisistaankin riippumattomista tekijöistä.

Ehkä ymmärrän osittain mistä on kysymys. Itsekin haluisin kokeílla huippuja paljon enemmän. Ehkä siksi, että uusista hakevista naisista koen 80% vaikeasti vietäviksi (ja itsellä ei ole rohkeutta huippuja hakea). Onneksi koen jo joidenkin "tavallisten" kanssa tanssimisen miellyttäväksi. Täysin aloitteleva saattaa olla paljon mukavampi ja helpompi kuin yhtä monta kilometriä tanssinut. Missään tapauksessa en koe eritahtisuutta ainoaksi enkä edes suurimmaksi syyksi sopimattumuuteeni.

Erityisesti opettelutilanteissa itseä taitavammat olisivat erittäin toivottuja. On erittäin vaikeaa joskus päätellä, johtuvatko havaitut ongelmat omista vai parin tekemisistä. Vaikka temput saisi jotenkin joidenkin kanssa sujumaan, silloinkaan ei voi olla varma, ovatko molemmat toimineet niin kuin pitäisi. Uskottava malliseuraaja (tai -viejä) paljastaisi niitä todellisia puutteita paljon nopeammin.

Voiko olla niin, että se terävin huippu tanssii tietoisesti erirytmiin kuin tavalliset tallaajat, esim. hiukan jälkipainotteisesti? Kädenalilajeissa olen kokenut jotkut taitavat vaikeiksi heidän kehittyneen askellus- tai vartalotekniikan vuoksi. Ensivaikutelmana he saattavat tuntua tanssivan ihan eri ajoituksella.

Poisoppiminen pinttyneistä tavoista voi olla vaikeaa. Ensin tarvitsee kuitenkin vakuuttaa itsensä muutoksen tarpeellisuudelta. Ihan kaikkea tarjottua oppia ei ole pakko hyväksyä, jos se sotii aikaisempaa vähintään yhtä arvostettua ja hyväksi todettua oppia vastaan. Pääsääntöisesti yritän kuitenkin pitää kiinni "virallisista" opeista, sikäli kun niitä on ja saan homman toimimaan itseä (ja toivottavasti paria) tyydyttävällä tavalla edes joidenkin kanssa.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu