TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Arvoisat naiset, kuinka teille käy jos? (Stefanus 2009-11-09 13:29)

Sanaton vai sanallinen viestintä.

MardiJan
2009-11-10 10:52

Tänään on päivä, jolloin olen erimieltä ;)

Sanominen, varsinkin oikein sanominen, on paljon vaikeampaa, kuin jättää ymmärrys vastapuolen huoleksi. Se on niin vaikeaa, että mieluummin ollaan huonoissa asennoissa, väärissä paikoissa, nälkäisinä ja janoisina kuin käytetää näitä jo lapsena opeteltuja sanoja. Siinä on sitten vastapuolen tunneäly koitoksella, kun yrittää arvailla, johtuuko tuntemus, asennosta, tuoksuista, pituuserosta vai muista mitoista. Ja siihen saattaa tyssätä antoisa tanssituttavuus. Ei, ei, sanon siihen.

Koska me tälläkin palstalla lorvimme myös kehittyäksemme ja kovinkin tarkasti synkooppeja kuuntelemme, niin josko myös hiukan viestinnän jaloa taitoa vastaanottaisimme. Ihmiselle puhuminen on itseasiassa hyvin helppoa, koska itsekin olemme ihmisiä, ja pystymme ensin mielessämme testaamaan, miltä sanomamme kuulostaisi. Kukapa ei hoksaisi lauseiden "kätesi tuntuu paremmalta, kun pidät sitä hiukan korkeammalla" ja "taas tuo kourasi on väärässä paikassa" eroa.

Huomaamme paljon hienovaraisemmatkin erot itse, joten osaamme myös halutessamme niitä sävyjä käyttää uloskinpäin. Ei unohdeta sitä omaa, äitiemme aikoinaan ihastuksissaan päivittelemää, puhumisen taitoa.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu